Rožinėmis barzdomis pasipuošę bėgikai siunčia žinutę moterims – pasitikrinkite

Facebook nuotr.


Bėgimas – vardan kilnaus tikslo. Ateinantį sekmadienį, spalio 6-ąją, Kaunas nusidažys rožine spalva, kadangi čia vyks šeštasis „Pink Run su BENU“ bėgimas, skirtas paskatinti moteris pasitikrinti dėl krūties vėžio. Rožine simbolika – perukais, nudažytomis barzdomis, balionais, kaspinais ir kt. – pasidabinę dalyviai išreikš palaikymą visoms moterims.


„Mūsų vaistinė remia jau šeštąjį rožinio kaspino paramos bėgimą prieš krūties vėžį. Ši graži ir prasminga partnerystė užsimezgė ir tęsiasi, nes norime priminti ir padrąsinti moteris rūpintis savimi. Krūties vėžio prevencijos statistika nėra džiuginanti: tik apie pusė moterų, kurios turi galimybę dalyvauti ankstyvosios krūties vėžio diagnostikos programoje, tą daro. Moterys linkusios rūpintis šeima, vaikais, namais, tačiau kartais pamiršta, o gal pristinga laiko pasirūpinti savimi“, – sakė BENU Vaistinė Lietuva direktorė Rasa Marcinkevičienė.


Pastebima, kad daugiau kaip 90 proc. moterų, kurioms krūties vėžys buvo diagnozuotas ankstyvoje stadijoje, pasveiko ir gyvena pilnavertį gyvenimą. Renginio organizatoriai „Kauno maratono klubas“ prie sergančių moterų gerovės prisideda rinkdami lėšas, už kurias joms bus padovanota reabilitacija sanatorijoje.

REKLAMA


„Paremdami organizacijas, kurios rūpinasi moterų reabilitacija, visi kartu prisidedame prie spartesnio sergančių moterų sveikimo ir grįžimo į pilnavertį gyvenimą“, – teigė R.Marcinkevičienė.


Prie renginio žinutės skleidimo ypač noriai prisideda vyrai. Rožinėmis barzdomis pasipuošia ir pajėgiausi Lietuvos bėgikai, tarp kurių neretai atsiduria olimpiečių, pasaulio ar Europos čempionatų dalyvių pavardžių.


„Tokį aktyvų vyrų dalyvavimą bėgime vertinu labai pozityviai. Turime suprasti, kad ši liga – krūties vėžys – pakerta moterų pasitikėjimą savimi ir jų moteriškumo jausmą. Viena iš baimių, su kuria susiduria sergančios moterys, kaip į jų ligą reaguos vyras, partneris, mylimasis. Todėl džiaugiamės, kad vyrai, parodydami savo palaikymą ir rūpestį, skatina moteris nedelsti ir pasitikrinti dėl krūties vėžio, visas baimes nustumiant į šalį“, – apie vyrų dalyvavimą bėgime kalbėjo BENU Vaistinė Lietuva direktorė.

REKLAMA


Renginio metu bėgimo mėgėjai kviečiami ir profesionalai gali varžytis 5 km Rexona 5000 steps bei 10 km Topicrem distancijose, o vaikai – dar ir 400 m bėgime.


„Praėjusių metų naujovę – 400 m vaikų bėgimą – paliekame ir šiemet. Matome didelį susidomėjimą iš šeimų, tad norime, kad renginyje galėtų dalyvauti visa šeima. Europos bėgimų renginių konferencijos metu Prahoje užmezgėme ryšius su partneriais iš Lenkijos, kurių pagalba vaikučiai pasipuoš nauja technologija pagamintais medaliais. O vyresnieji dalyviai šiemet turi galimybę įsigyti taip pat mūsų renginiuose dar nenaudota technologija specialiai renginiui pasiūtų pilnai margintų išskirtinio dizaino marškinėlių“, – sakė renginį organizuojančio „Kauno maratono klubo“ direktorius Regimantas Tarasevičius.


Vienas svarbiausių „Pink run“ bėgimo tikslų – surinkti kuo daugiau paramos sergančioms moterims.


„Praėjusiais metais parama siekė 3000 eurų. Panašu, matydami didelį susidomėjimą renginiu, šiemet šią sumą galime perkopti ir lėšų surinkti dar daugiau“, – džiaugėsi R.Tarasevičius.


Spalio mėnesį skirtingose pasaulio šalyse rengiami rožiniai labdaros vakarai, aukcionai, eitynės prieš krūties vėžį, parduodama speciali rožinė atributika bei įvairiais būdais renkamos lėšos kovos su vėžiu projektams finansuoti. BENU vaistinė spalio 9 d. ir 23 d. Kaune bei spalio 11 d. ir 25 d. Vilniuje kviečia moteris nemokamai pasitikrinti.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)