TOP 3 idėjos knygoms

TOP 3 idėjos knygoms


Savaitė.lt skaitytojams – 3 knygų, kurios padės turiningai praleisti laisvalaikį, pasiūlymai.


Tomas Dirgėla „Užkeiktoji po Kuko knyga“


„Tyto alba“


Vienas populiariausių lietuvių vaikų rašytojų, detektyvinės serijos „Domas ir Tomas“ autorius nerią į siaubo žanrą ir kviečia įžengti į rūką, kuriame dedasi neįtikėtinai šiurpūs dalykai. Ką darytum, jei vieną dieną paslaptingai dingtų tavo mama, o miestą apgaubtų nepaaiškinamas rūkas ir šnabždesiai? Atsiversk šią siaubo knygą ir ženk į priekį! Tik nepamiršk – „Užkeiktosios pono Kuko knygos“ nevalia palikti atverstos.


Mika Waltari „Mirties angelas“


„Tyto alba“


1453-ieji laikomi tūkstantmetės Rytų Romos – Konstantinopolio – nepaprastai turtingo ir galingo miesto, svarbaus Rytų krikščionių dvasinio centro, žlugimo metais. Rytų barbarų ne kartą suptas Konstantinopolis neatsilaikė prieš turkų sultono Mechmedo II kariauną. Konstantinopolio gynėjai, nesulaukę žadėtos Vakarų paramos, narsiai gynė miestą, tačiau, pasak kronikininko, „viską nulėmė patrankos“. Tuomet Europa nesuvokė, kad, leidusi žlugti Bizantijos imperijai, nulėmė ir savo likimą. 1453 m. gegužės 29 d. užėmę miestą turkai po kelerių metų nukariavo Atėnus, netrukus įsibrovė į Graikiją bei kitas Europos šalis. „Mirties angelas“ – paslaptingo svetimšalio dienoraštis, pasakojantis apie paskutinius Konstantinopolio mėnesius. Kartu tai poetiškas pasakojimas apie nepaprastą meilę, kurios neužblėsina nė juodžiausia legenda.

„Mirties angelas“ laikomas puikiausiu istoriniu suomių rašytojo Mikos Waltario (Mikos Valtario, 1908–1979) kūriniu ir vienu geriausių istorinių romanų pasaulyje.

Iš suomių kalbos vertė Aida Krilavičienė.

REKLAMA


Redas Diržys, Deimantė Purtokienė „Kriūkas“


„Kitos knygos“


Mokinių knyga mokytojui – taip vadina šią knygą jos sudarytojai. Ši ant puraus popieriaus spausdinta ir kukliai iliustruota knyga – pagarbos ženklas matematikos mokytojui Nikodemui Krukoniui (1936–2001), mokytojavusiam Jurbarke, Dauguose, Alytuje. Tai jo mokinių, buvusių N. Krukonio kolegų, bičiulių, giminaičių prisiminimų rinkinys, po kruopelytę sudėliojęs vieno iš geriausių Alytaus miesto mokytojų portretą. Mokytojo, kurį mėgo ir gerbė. Už tai, kad išmokė pamėgti matematiką ir ją suprasti, jos beveik nemokydamas, o pasakodamas apie ateivius, begalybę ir iracionaliuosius skaičius. Tiems, ką mokė N. Krukonis, gyvenime jau yra pasisekę.


Daugiau įdomių ir aktualių straipsnių rasite žurnale „Savaitė“. Jį galite gauti tiesiai į savo namus – užsiprenumeravę arba skaityti elektroninę žurnalo versiją.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)