Stilistė G.Varnaitė: „Dirbtinis grožis – mada, kuri praeis“

Stilistė G.Varnaitė: „Dirbtinis grožis – mada, kuri praeis“


Mados ir kultūros pasaulyje dažnai sutinkamą „Eyes Mast Studio“ įkūrėją, tinklaraštininkę Gabiją Varnaitę retai išvysime su ryškiu vakariniu makiažu. Vizitine jos įvaizdžio kortele, nepriklausomai nuo metų laiko ar progos, išlieka skoninga apranga ir minimalaus dieninio makiažo derinys. „Esu už kasdienį natūralų grožį. Kažko apgauti, perdėtai išryškinti nematau prasmės. Kuo natūraliau moteris atrodo, tuo man ji yra gražesnė“, – įsitikinusi mados ikona.


Pasak G.Varnaitės, socialinėje žiniasklaidoje šiandien vyraujanti dirbtinio grožio mada neretai skatina moteris keisti savo identitetą – didinti, kelti, griežtinti veido bruožus, siluetą, tolstant nuo jų įgimto, unikalaus grožio.


„Dabar madinga atrodyti nenatūraliai. Nepraleisti nė dienos be makiažo, o jei tai vakarėlis – viskas turi tiesiog spindėti, – mintimis dalijasi stilistė. – Kiti papildomai leidžiasi injekcijas į lūpas, skruostus. Tačiau toks dirbtinio grožio suvokimas yra laikinas. Tikiuosi, kad jau greitu metu sugrįšime prie natūralumo“, – pasakoja stilistė.

REKLAMA


Ji teigia nesivaikanti dirbtinio grožio madų – savo grožio sampratą bei stiliaus estetiką kuria atsižvelgdama į asmenines vertybes bei skonį, kurį susiformavo ilgus metus dirbdama mados pasaulyje.


Stilistė G.Varnaitė: „Dirbtinis grožis – mada, kuri praeis“


Vos keli kasdieniai potėpiai


Kasdienėms grožio procedūroms G.Varnaitė skiria tik kelias minutes.


„Kad visiškai be makiažo kažkur eičiau, taip irgi nėra. Tačiau esu iš tų, kurios nepakenčia apkrauto veido. Stengiuosi vengti to vakarinio makiažo, nebent labai reikia“, – su šypsena pasakoja tinklaraštininkė.


„Naudoju labai lengvos tekstūros kreminę pudrą, kuri beveik nedengia. Paformuoju veidą su bronzantu, paryškinu akis tušu, rudos spalvos šešėliais, o lūpas – pieštuku. Kai grįžtu namie vakare, to makiažo jau beveik būna nelikę, nes jis – labai natūralus“, – atvirauja pašnekovė.


G.Varnaitės įsitikinimu, moterims, kurios puoselėja savo natūralų grožį – sveikai maitinasi, aktyviai leidžia laisvalaikį, sportuoja, nereikia daug laiko praleisti prie veidrodžio.


„Jei kruopščiai prižiūri savo plaukus, nagus ir odą, pakankamai juos maitini, drėkini, jie gerai atrodo be papildomų pastangų, perdėto tinkavimo, maskavimo. Užtenka vos kelių kokybiškų priemonių. Kai įgundi, ilgai netrunki“, – teigia stilistė.


Stilistė G.Varnaitė: „Dirbtinis grožis – mada, kuri praeis“


Ekstremali odos priežiūra


Tiesa, „Eyes Mast Studio“ įkūrėja pripažįsta, kad jos gyvenimo būdas ne visuomet būna palankus grožiui: „Man tenka daug laiko praleisti oro uostuose, kelionėse, fotosesijose, mados renginiuose. Visa tai labai išvargina tiek fiziškai, tiek emociškai, o labiausiai dėl to kenčia oda.“


Dėl intensyvaus gyvenimo ritmo jai jau ne vienus metus grožį ir sveikatą palaikančius resursus būtina papildyti nuolat. „Turiu nuolat naudoti gerus kremus, darytis veido valymus, dėtis kaukes. Jau kurį laiką geriu hidrolizuoto kolageno ir hialurono rūgšties shot'us. Ypač, kai kelias savaites tenka dirbti intensyviu grafiku ir norisi, kad veidas, plaukai, nagai kuo greičiau atsigautų, regeneruotųsi“, – atskleidžia G.Varnaitė.


Per mados savaites, kai renginiuose reikia dirbti nuo ryto iki vakaro, o dažytis tenka kasdien ir labai intensyviai, odos priežiūra turi būti ekstremali.


„Grįžus po visko veidą valau viskuo – tonikais, prausikliais, šveitikliais. Intensyvus makiažas labai užteršia odą. Tomis dienomis drėkinančias ar regeneruojančias lakštines veido kaukes deduosi du kartus per dieną – ryte ir vakare“, – pasakoja stilistė. Tiesa, gyvendama įprastu režimu, odą stengiasi dirginti kuo rečiau.


„Jeigu yra tokia galimybė, stengiuosi bent dvi dienas per savaitę nesidažyti iš viso. Paprastai tai būna savaitgaliai, kai galiu nedirbti. Sekmadieniai man jau yra tapę terapijos diena. Atsikeliu, nueinu į dušą, o tada ant veido tepu visas priemones iš eilės – tas, kurios drėkina, atstato paviršinį sluoksnį, valo odą iš vidaus“, – grožio paslaptimis dalijasi G.Varnaitė.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)