VMI gyventojams grąžino 120 mln. eurų GPM daugiau nei pernai

VMI gyventojams grąžino 120 mln. eurų GPM daugiau nei pernai


Šiais metais rekordiškai didelei daliai gyventojų, daugiau nei 1 mln., kurie laiku ir teisingai pateikė pajamų deklaracijas, iki liepos 31 d. pervedė 270,2 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permokų. Dar 35 tūkst. gyventojų, patikslinę savo pajamų mokesčio deklaracijas, susigrąžintų apie 10 mln. eurų GPM permokų, pažymima VMI pranešime.


„Jei gyventojai iki šios dienos dar nesulaukė GPM permokos, jie turėtų pasitikrinti, ar Elektroninio deklaravimo sistemoje nėra gavę pranešimo (skiltyje „Pranešimai“) apie tai, jog turi patikslinti deklaracijos duomenis ar pateikti papildomus dokumentus“, – sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.


VMI atkreipia dėmesį, kad teisingai deklaravus pajamas už visus privalomus laikotarpius gyventojai gali susigrąžinti permokas už praėjusius penkerius metus, pvz., už 2019 m. 28 tūkst. gyventojų dar galėtų susigrąžinti 6 mln. eurų GPM. Tuo atveju, kai gyventojas yra skolingas valstybei, tai mokesčių permoka pirmiausiai yra padengiama jo mokesčių skola ir grąžinamas skirtumas.


Šiais metais daugiausiai permokų, apie 76 proc., gyventojai susigrąžino dėl pritaikyto per mažo neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD). Taip pat 15 proc. permokų sudarė už praėjusiais metais mokėtas gyvybės draudimo įmokas, 4 proc. – už studijas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)