„Mokykla namuose“: lietuviai jau padovanojo 1000 kompiuterių Lietuvos moksleiviams

„Mokykla namuose“: lietuviai jau padovanojo 1000 kompiuterių Lietuvos moksleiviams


Baigėsi pirma Lietuvos moksleivių nuotolinio mokslo savaitė. Bet ne visi vaikai galėjo mokytis kartu su bendraklasiais, nes namuose jie neturi kompiuterio. Padėti vaikams suskubo ne tik Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, bet ir visuomenė, paaukojusi vaikams jau 1000 kompiuterių.


Švietimo, mokslo ir sporto ministerija suskubo reaguoti į vaikų iš nepasiturinčių šeimų poreikius, ir mokslo tęstinumui užtikrinti skiria 9,2 mln. Eur, už kuriuos perkama 5 tūkstančiai kompiuterių, dar 30 tūkstančių bus nuomojama. Bet net 35 tūkstančiai kompiuterių problemos visiems vaikams neišsprendžia.


„Mokymasis nuotoliniu būdu gali tapti tikru iššūkiu daugiavaikėms šeimoms, kuriose vienu kompiuteriu dažniausiai tenka naudotis keliems vaikams. Tad realus technikos poreikis yra net didesnis, nei rodo statistika,“ – teigia ekonomikos ir verslumo ugdymo organizacijos Lietuvos Junior Achievement direktorė Andželika Rusteikienė.


Skaičiuojama, kad vaikams iš daugiavaikių šeimų reikėtų dar 18 tūkstančių kompiuterių. „Mokykla namuose“ komanda ėmė spręsti šią problemą, ir paskatino žmones bei įmones peržvelgti savo turimą techniką, ir nebenaudojamus bet tebeveikiančius kompiuterius padovanoti arba paskolinti Lietuvos moksleiviams.

REKLAMA


„Nenaudojama, bet veikianti technika, kuri namuose tiesiog renka dulkes, atsidūrusi vaikų rankose, gali tapti reikšmingu įrankiu mokslų tęstinumui. Aktyviems vaikams griežtas karantinas yra labai sudėtingas laikotarpis. Bet kompiuteris jiems suteikia galimybę ir toliau plėsti savo akiratį, tad labai džiaugiamės, kad tiek įmonės tiek žmonės aktyviai dovanoja,“ – sako A. Rusteikienė.


Projekto „Mokykla namuose“ komanda susibūrė kovo 20–22 dienomis vykusiame „HackTheCrisis“ hakatone. Per pirmą savaitgalį buvo sukurta platforma, kuri leidžia greitai ir lengvai padovanoti arba paskolinti kompiuterius moksleiviams. Prabėgus dviems savaitėms nuo projekto starto, jau surinkta 1000 kompiuterių. Šiuos kompiuterius surinkti ir vaikams perduoti padeda #StiprūsKartu savanorių komanda.


Jei savo namuose ar įmonėje turite nebenaudojamą, bet dar veikiantį kompiuterį, vietoj to, kad rinktų dulkes, jis gali padėti moksleiviams plėsti akiratį. Padovanoti ar paskolinti kompiuterį labai paprasta, tereikia užpildyti registracijos formą svetainėje www.mokyklanamuose.lt, o tolimesniais žingsniais pasirūpins „Mokykla namuose“ ir #StiprūsKartu savanoriai.


Partnerių informacija.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)