Verslininkes suburs vienintelis toks klubas Europoje

Verslininkes suburs vienintelis toks klubas Europoje


Kaune kuriamas BNI Hanza klubas – pirmasis ir kol kas vienintelis Europoje klubas, kurio narėmis galės tapti tik verslu užsiimančios moterys. Idėjos autorė – Diana Zasimauskienė Toks klubas šiuo metu veikia tik Indijoje. Kauniečių iniciatyva įkvėpė ir koleges užsienyje: Vokietijoje kuriama tarpklubinė moterų bendradarbiavimo komanda.


„Kai tenka rinktis kelią, visada renkuosi labiausiai vingiuotą, kalnuotą ir kupiną kliūčių. Nemėgstu lengvų kelių – ieškau naujų iššūkių, patinka daug ką daryti kitaip, nei daro visi. Tai turbūt buvo pagrindinė priežastis, kodėl nutariau imtis išskirtinio BNI klubo tik moterims“, – sakė verslininkė, nuo 2017 m. sėkmingai veikiančios įmonės „Grantus projects“ direktorė.


Prie išskirtinio klubo gali prisijungti patikimų verslo įmonių savininkės ir vadovės, norinčios padėti vienos kitoms, pozityvios ir siekiančios rezultatų.


„Nenorime būti tik pirmasis moterų klubas – norime tapti stipriausiu, pelningiausiu ir didžiausią vertę savo narėms kuriančiu klubu. Tačiau būtina žinoti, kad kiekviename BNI klube yra tik vienas tam tikros verslo srities atstovas, tad ne visas norinčias galime priimti, nes kai kurios pozicijos jau yra užimtos.

REKLAMA


Mielai laukiame moterų iš statybų bei restauravimo sričių, rinkodaros bei viešųjų ryšių kompanijų, sveikatos bei plastikos chirurgijos klinikų, IT ir įvairių paslaugų teikėjų“, – paaiškino pašnekovė.


D. Zasimauskienė neslėpė, kad ėmusis šios iniciatyvos sulaukė priekaištų ir nepasitenkinimo iš priešingos lyties atstovų.


„Kaskart dėl savo idėjos turiu teisintis, bet džiaugiuosi, kad,be „padrąsinimų“: „Na, na, linkiu sėkmės“ arba „Ar tu matei statistiką, kiek verslininkų ar einančių aukščiausias pareigas yra vyrų ir kiek moterų?“, be skeptiško klausimo: „Kiek šansų, kad tau pavyks?“, dabar sulaukiu labai didelio kolegų palaikymo – jie sveikina, siūlo susipažinti su viena ar kita sėkmės lydima moterimi, kuri papildytų mūsų gretas“, – sakė D. Zasimauskienė.


Ji taip pat atskleidė, kodėl nepasidavė pesimizmui, nesileido išmušama iš vėžių ir tikėjo savo idėja.


„Pagrindinis dalykas, vienijantis visus pasaulio BNI klubus, yra vertybės. Svarbiausia jų – tie, kurie dalijasi, laimi. Manau, kad moterims iš prigimties lengviau dalytis, o noras padėti yra kiekvienos mūsų natūrali įgimta vertybė. Mes dalijamės rekomendacijomis, pristatome vienos kitų verslą potencialiems klientams ir taip užtikriname jų srautą“, – pasakojo idėjos autorė.

REKLAMA


Moteris džiaugėsi, kad prie klubo jungiasi išties stiprių verslo įmonių savininkės, išskirtinės asmenybės, kurios nori padėti.


„Visada prisimenu viename straipsnyje skaitytą frazę: „Pirma padėk kitam tapti turtingam, tuomet ir tu toks tapsi.“ Čia kalbama ne tik apie pinigus, bet ir apie vidines mūsų vertybes“, – pabrėžė D. Zasimauskienė.


Partnerių informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)