Tarptautinis Šv. Kristoforo kompozitorių konkursas

Tarptautinis Šv. Kristoforo kompozitorių konkursas


Šv. Kristoforo kamerinis orkestras didžiuojasi pristatydamas pirmąjį Tarptautinį kompozitorių konkursą. Šio konkurso tikslai - atrasti talentingus muzikos kūrėjus, užmegzti su jais kūrybinius ryšius, prisidėti prie jaunųjų kompozitorių sėkmingos karjeros profesionaliai atliekant jų muziką, naujų kūrinių kameriniam orkestrui sukūrimo inicijavimas bei jų sklaida.


„Šis konkursas išaugo iš ilgamečio bendradarbiavimo su Lietuvos ir užsienio šalių kompozitoriais bei naujausių premjerų atlikimu įvairių šalių koncertinėse salėse. Pandemijos laikas buvo nelengvas visiems menininkams, tačiau kuriantiems žmonėms tai buvo laikas kada atsirado erdvės susikoncentruoti į kūrybines mintis, idėjas, o Šv. Kristoforo kompozitorių konkursas yra puiki galimybė pristatyti savo kūrybą plačiai klausytojų ir vertintojų auditorijai.


Konkurso dalyvių tarptautiškumas atveria plačias galimybes pristatyti savo kūrybą tarptautiniu mastu, nes finalininkų koncertas, bendradarbiaujant su Europos ir kitų šalių kompozitorių sąjungomis, bus pristatomas ir transliuojamas įvairiose pasaulio šalyse“, – konkursą pristato orkestro vadovas Nerijus Masevičius.

REKLAMA


Konkurse kviečiami dalyvauti kompozitoriai nuo 18 iki 40 metų amžiaus, o kūrinių trukmė neturėtų viršyti 6-10 min. Konkursui galima teikti tiek neatliktus, tiek ir atliktus 2020-2021 m. kūrinius. Konkurso finalininkų kūrinius Šv. Kristoforo kamerinis orkestras atliks 2021 m. spalio mėn. 14 d. iškilmingame Tarptautinio kompozitorių konkurso laureatų koncerte Vilniaus miesto rotušėje. Koncertas bus filmuojamas ir tiesiogiai transliuojamas internetu, konkurso laimėtojų kūriniai taip pat bus atliekami ir orkestro 2021–2022 m. sezono koncertuose. Finalinio konkurso laureatų koncerto metu bus paskelbti ir apdovanoti trys konkurso premijų, kurias įsteigė Vilniaus klubas, laimėtojai.


„Labai laukiame tiek lietuvių tiek užsienio kompozitorių kūrinių, nes tai leis pajusti bendrą šių dienų kūrybos pulsą pasaulyje. Tikimės, kad šio konkurso laureatų kūriniai plačiai pasklis po koncertų sales ir praturtins kamerinių orkestrų koncertinį repertuarą.

REKLAMA


Norėtumėm padėkoti Vilniaus miesto savivaldybei, Lietuvos kultūros tarybai ir Vilniaus klubui už paramą rengiant šį išskirtinį Vilniui ir visai Lietuvai konkursą, kurio atgarsis pasklis plačiai leisdamas pristatyti Vilnių kaip vieną ryškiausių Europos kultūros židinių, turtingą tiek talentingų kūrėjų, atlikėjų, tiek aukšto lygio renginių, kurių pagalba pasauliui pristatomos naujausios muzikos mados“, - kalba Šv. Kristoforo kamerinio orkestro meno vadovas Modestas Barkauskas.


Konkursą numatoma rengti kiekvienų metų pavasarį, o 2023 m. konkursas bus skirtas Vilniaus miesto 700-ųjų metinių paminėjimui ir kompozitoriai turės galimybę atvykti į Vilnių, pajusti nepaprastą Lietuvos sostinės atmosferą, susipažinti su didinga jos istorija ir vedami šių impresijų sukurti kūrinius skirtus specialiai Vilniui.


Paraiškas šių metų konkursui galima teikti iki birželio 30 dienos, o kūrinių orkestras lauks iki paskutinės vasaros dienos - rugpjūčio 30-osios.


Visa informacija apie konkursą skelbiama Šv. Kristoforo kamerinio orkestro svetainėje www.kristoforas.lt


Partnerių informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)