Į žaliosios infrastruktūros projektą atrinktos 3 savivaldybės

Į žaliosios infrastruktūros projektą atrinktos 3 savivaldybės


Trys savivaldybės – Alytaus ir Klaipėdos miestų bei Visagino – atrinktos dalyvauti programos „Kurk Lietuvai“ kartu su Aplinkos ministerija vykdomame vadinamajame žaliosios infrastruktūros projekte.


Projekto tikslas – sukurti žaliosios infrastruktūros taikymo modelį, kuris leistų aiškiai įvertinti tokios infrastruktūros poreikį bei pritaikyti jos sprendimus, ir praktiškai jį išbandyti atrinktose šalies savivaldybėse.


Miesto žalioji infrastruktūra – tai strategiškai suplanuotas jo žaliųjų erdvių ir natūralių bei pusiau natūralių ekosistemų tinklas, suprojektuotas ir tvarkomas siekiant sudaryti sąlygas teikti įvairias ekosistemines paslaugas. Šios geros kokybės, biologine įvairove turtingos teritorijos gali padėti miestams tapti darnesniems ir prisidėti sprendžiant su oro tarša, triukšmu, klimato kaitos padariniais, sausromis, potvyniais ir visuomenės sveikata susijusias problemas.


Miestams augant, itin svarbu didinti ir jų žaliosios infrastruktūros plotus, gerinti jų pasiekiamumą. Urbanistai visoje Europoje vis labiau siekia integruoti miestų žaliąją infrastruktūrą, ekosistemines paslaugas ir gamta paremtus sprendimus į miestų planavimo procesus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)