Į Kauno valstybinę filharmoniją sugrįžta pavasariškas „Tango Argentino“

Į Kauno valstybinę filharmoniją sugrįžta pavasariškas „Tango Argentino“


Daugelio žiūrovų ir gyvojo tango gerbėjų pageidavimu prodiuserinės kompanijos Arts Libera International kvietimu į Kauną grįžta „Tango Argentino“ virtuozai. Po įspūdingo koncertinio turo 2019 m. rudenį, kuomet salės negalėjo sutalpinti jausmingo tango meno pasiilgusios publikos, filharmonijos scenoje vėl sužybės charizmatiškieji tango meistrai – dainininkas, kompozitorius, šokėjas bei tango pradininkas Lietuvoje, argentinietis Eduardo Gimenez, akordeono virtuozas Nerijus Bakula, daugelio tarptautinių konkursų, festivalių, čempionatų laureatai bei 2019 m. UK tarptautinio čempionato nugalėtojai, autentiško argentinietiško tango šokėjai Brigita ir Carlos Rodriguez.


Gimęs Urugvajuje, daug metų praleidęs Argentinoje, jau du dešimtmečius mūsų šalyje gyvenantis Eduardo Gimenez neįsivaizduoja savęs be tango šokio. Tai žmogus, kuriam Lietuva turi būti dėkinga už tango meno garsinimą ir populiarinimą. Atlikėjas nuolatos dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose projektuose atskleisdamas kerinčio tango žavesį ir tradicijas, koncertuoja, pats kuria dainas bei dalinasi savo patirtimi su tango šokio ištroškusiais gerbėjais.

REKLAMA


Buenos Airėse gimęs gyvojo tango šokėjas ir mokytojas Carlos Rodriguez nuo pat vaikystės žinojo, kad tango tai yra jo kelias. Nors ir baigė universitetą aukščiausiais balais, turėjo puikiai apmokamą darbą, tango aistra buvo stipresnė ir nugalėjo. Garsus šokėjas kartu su savo žmona ir scenos partnere, profesionalia šokėja Brigita Rodriguez nuolat koncertuoja įvairiose pasaulio šalyse, veda tarptautinius tango meistriškumo kursus ir seminarus bei šokių pamokas.


Tango neįsivaizduojamas be akordeono garsų. Tarptautinių konkursų laureatas, akordeono virtuozas Nerijus Bakula dar studijų metais atrado aistrą tango muzikai. Nerijus priklauso muzikantų kategorijai, kurie daro didelę įtaką tango meno populiarinimui tarptautiniu mastu, jo improvizacinis menas dar labiau praturtina koncertinėje programoje skambančias dainas ir melodijas.


Tango tai meilė, emocijos, nuostabios muzikos ir jausmingo šokio kova, kurią pamatysite teatralizuotame tango koncerte. Nauja, pavasariu dvelkianti meninė programa sužavės jus nuo pat pirmų garsų. Skambės tango karaliaus A. Piazzolla ir kitų pasaulinio garso tango kompozitorių Jose Padula, Juan Carlos Cobian, Francisco Canaro, Carlos Gardel, Mariano Mores melodijos ir dainos.


Užburiantis „Tango Argentino“ kovo 4 d. 19 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje.


Partnerių informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)