Europos kino akademijos įvertinta Juliette Binoche grįžta į šalies ekranus filme „Antroji aš“

Europos kino akademijos įvertinta Juliette Binoche grįžta į šalies ekranus filme „Antroji aš“


Šį mėnesį Berlyne vykusiuose Europos kino apdovanojimuose aktorei Juliette Binoche buvo įteiktas apdovanojimas už indėlį į Europos kiną. Lietuvos žiūrovams puikiai pažįstama aktorė grįžta į kino ekranus – nuo sausio 3 dienos Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio bei kitų šalies miestų kinuose bus rodomas filmas „Antroji aš“ („Who You Think I Am“, rež. Safy Nebbou).


Išankstinis filmo seansas su Dovile Filmanavičiūte ir „Normalios bobos eina OUT“ – sausio 2 dieną kino teatre „Pasaka“: https://kinopavasaris.lt/lt/programa/7037-antroji-as


Šiemet Berlyno kino festivalyje pristatytoje įtemptoje dramoje J. Binoche vaidina neseniai išsiskyrusią žavią vidutinio amžiaus literatūros profesorę, kuri socialiniame tinkle apsimeta jauna mergina ir užmezga santykius su jaunuoliu. Gana greitai moteris patenka į virtualiosios tikrovės pinkles – susvyruoja jos tapatybė, vaikai ir darbas tampa antraeiliai.


„Antroji aš“ – aktuali istorija, svarstanti apie virtualiosios tikrovės vaidmenį šiandienos pasaulyje ir moters priešinimąsi vidutinio amžiaus krizei ir vienatvei.

REKLAMA


32-ojoje Europos kino apdovanojimų ceremonijoje aktorei įteiktas apdovanojimas – jau ketvirtasis. Pirmąjį įvertinimą jai pelnė vaidmuo režisieriaus Leos Caraxo filme „Pont Neuf meilužiai“ („The Lovers on The Bridge“, 1991), antrąjį ⎯ seselės vaidmuo romantinėje Anthony Minghellos dramoje „Anglas ligonis“ („The English Patient“, 1996). Pastarasis vaidmuo J. Binoche atnešė pirmąjį ir kol kas vienintelį „Oskarą“. Už vaidmenį Lasseʼo Hallströmo juostoje „Šokoladas“ („Chocolate“, 2000) prancūzų kino žvaigždė gavo publikos simpatijų prizą.


„Noriu duoti patarimą jaunoms aktorėms: rinkitės filmus, būkite atsakingos už savo pasirinkimus, nes mūsų dėka vyksta pokyčiai“, – atsiimdama prizą kalbėjo J. Binoche.


Kino režisierių, su kuriais dirbo J. Binoche, sąrašas įspūdingas: Jeanas-Lucas Godardʼas, Krzysztofas Kieslowskis, Abbasas Kiarostami, Chantal Akerman, Olivieris Assayasas, Johnas Boormanas, Rupertas Sandersas, Isabel Coixet, Davidas Cronenbergas, Claire Denis, Bruno Dumontʼas, Abelis Ferrara, Amosas Gitaï, Michaelis Haneke, Hirokazu Kore-eda, Louis Malle, Jeanas-Paulas Rappeneau, Małgorzata Szumowska ir kiti.

REKLAMA


Paryžiuje gimusi aktorė vaidinti teatre pradėjo dar vaikystėje. 1985 metais pasirodžiusi André Téchiné drama „Pasimatymas“ („Rendez-vous“) tapo filmu, nuo kurio įsisiūbavo J. Binoche karjera – už vaidmenį ji buvo nominuota „Cezariui“, prestižiniam prancūzų kino apdovanojimui. Po kelerių metų aktorė išmėgino save tarptautiniame kine, filmavosi režisieriaus Philipo Kaufmano juostoje „Nepakeliama būties lengvybė“ („The Unbearable Lightness of Being“, 1988) pagal Milano Kunderos romaną.


Prancūzė sukūrė daugiau nei 60 vaidmenų kine, buvo apdovanota Venecijos, Berlyno, Kanų kino festivaliuose. Kaip rašo britų kino kritikas Guy Lodgeʼas, „savo tonu ir stiliumi skirtingus filmus jungia prancūzų žvaigždės magnetizmas: ekrane jos egzistencija kartu ir tyki, ir karštligiška, o po šiuo nepaprastu veidu verda aistringos mintys ir troškimai“. Neretai bohemišką intelektualę, išgyvenančią vidinį virsmą, vaidinusi J. Binoche į ekranus grįžta su aktualia drama apie asmenybės krizę ir vienatvę šiuolaikiniame pasaulyje.


Vaidybinis filmas „Antroji aš“ nuo sausio 3 dienos bus rodomas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Pakruojyje ir kituose šalies miestuose.


Seansai: https://kinopavasaris.lt/lt/programa/7037-antroji-as. Daugiau informacijos – socialiniuose tinkluose.


Partnerių informacija.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)