Tarptautiniai meno atradimai Troškūnuose

Tarptautiniai meno atradimai Troškūnuose


Anykščių rajone, bene mažiausiame Lietuvos mieste Troškūnuose, susirinko Venecijos meno bienalėje, Niujorke, Berlyne, Dresdene, Florencijoje, Tbilisyje dirbę ir savo darbus pristatę menininkai.


Istoriniame Troškūnų Švč. Trejybės bažnyčios ir vienuolyno ansamblyje prasidėjęs ketvirtasis tarptautinis dailininkų pleneras „Atradimai‘23”, šiemet subūrė trylika menininkų iš Lietuvos ir Sakartvelo, kurie liepos 15 d. išskirtinio renginio metu pristatys daugiau nei trisdešimt savo darbų, o parodos atidarymą po bažnyčios skliautais vainikuos pianisto Petro Geniušo fortepijono rečitalis.


„Labai džiaugiuosi, kad per ketverius metus šis pleneras tapo tarptautinės reikšmės ir kūrybiniam darbui susiburia išties išskirtinės meno pasaulio asmenybės. Tai didelė dovana visiems – tiek mums, organizatoriams, tiek žmonėms, kurie apsilankys plenero parodoje ar tiesiog užsuks susipažinti su menininkais jų kūrybos proceso metu.


Kasmet publikai organizuojame vis kitokio formato plenero uždarymo renginį, į kurį kviečiami visi, neabejingi dailei ir muzikai. Šiemet tai bus paramos vakaras, skirtas padėti Troškūnų Švč. Trejybės parapijai išsilaikyti, kad ir toliau nuostabios bažnyčios ir vienuolyno ansamblio erdvės būtų atviros visiems žmonėms ir meno kūrėjams“, – sako plenero organizatorė Eglė Jasutė.

REKLAMA


Dailininkų plenere „Atradimai‘23“ dalyvauja tapytojai Eugenijus Varkulevičius – Varkalis, Gintaras Zubrys, Arturas Savickas, Loreta ir Ričardas Zdanavičiai, Vytautas Poška, grafikai Žydrūnas Šlajus ir Austė Kabašinskienė, akvarelininkė Daiva Šlajienė ir meninininkės iš Sakartvelo Mariam Shakarashvili, Mariam Odishvili, Julia Sanikidze, Natalia Lashkhi.


Daugiau informacijos apie plenerą, koncertą ir paramos renginį www.troskunuvienuolynas.lt


Partnerių turinys.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)