Lino Adomaičio ir gospelo choro užmojai ryškiai suspindės Palangoje

Lino Adomaičio ir gospelo choro užmojai ryškiai suspindės Palangoje


Vienas žymiausių Lietuvos atlikėjų Linas Adomaitis atskleidė, kad prie jo grandiozinio koncerto „Vandenynai“ prisijungs ne tik Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO, bet ir Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios gospel choras, todėl liepos 14 dieną Palangos koncertų salėje žiūrovų laukia ypatingas muzikinis pasirodymas.


Dirigentės Kristinos Žaldokaitės vadovaujamas gospel choras buvo vienas pirmųjų, atnešusių gospelo muzikos žanrą į Lietuvą ir per 14 veiklos metų užaugino nemažą būrį šio muzikos stiliaus mylėtojų. Kolektyvas įprastai muzikuoja sekmadienio mišių metu, tačiau darbas su įvairiais mūsų šalies atlikėjais chorui nėra naujiena.


Choras jau yra dirbęs ir su Linu Adomaičiu, su kuriuo ne kartą pasirodė scenoje, o taip pat įrašė bendrą kūrinį „Noriu gyvent dėl tavęs“. Jis per gana trumpą laiką vaizdo įrašu perklausų platformoje „Youtube“ jau surinko virš 100 tūkst. peržiūrų.


„Viskas prasidėjo dar praėjusiais metais, kai nusprendžiau išpildyti savo seną svajonę – įrašyti dainą kartu su gospelo choru. Taip prasidėjo mūsų darbas drauge, o jo tęstinumu be galo džiaugiuosi. Manau, kad Lietuvoje šiame žanre labiau panirusių žmonių už Kristiną ir jos chorą nėra tiek jau daug. Smagu, kad pajūrio gyventojams ir svečiams galėsime padovanoti tokią dvasingą muzikos šventę. O dabar repetuojame dar vieną bendrą dainą, kuri šiame koncerte bus pristatyta, kaip naujiena“, – teigia Linas Adomaitis.

REKLAMA


Linas Adomaitis ir Šv. Jonų bažnyčios GOSPEL choras – Noriu gyvent dėl tavęs:


Anot choro vadovės Kristinos Žaldokaitės, Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios gospelo choro dainininkai labai vertina patirtį darbuojantis su vienu ryškiausių mūsų šalies atlikėjų.


„Su Linu pastaruoju metu tikrai nemažai muzikuojame, todėl kvietimas prisijungti prie jo koncerto labai nudžiugino. Kartu tai atrodė ir natūralus žingsnis, nes jau patyrėme, kad alsuojame ta pačia dvasia scenoje. Dirbti su Linu labai paprasta, nes jis žino, ko nori, bet kartu ir suteikia daug laisvės daryti tai, ką mokame geriausiai, tad įnešame savo indėlį. Choristai visada jaučia jo draugišką buvimą šalia ir nenutylėtą dėkingumą, kas įkvepia ir motyvuoja“, – teigia choro vadovė K. Žaldokaitė.


Gospelo muzika XX amžiaus pradžioje užgimė JAV afroamerikiečių bažnyčiose ir per pastaruosius 100 metų tapo svarbia tiek krikščioniškosios, tiek populiariosios muzikinės kultūros dalimi.


„Manau, kad nuo kitų chorų skiriamės tuo, jog savo muzika nešame krikščionišką žinią, o mūsų muzikinė kalba yra artimesnė ne klasikinei, bet populiariajai muzikai, kaip soul, pop ar R&B. Mūsų muzika yra tikra, kaip ir Lino, todėl, manau, su juo taip lengvai ir randame bendrą kalbą”, – priduria choro vadovė.


Linas Adomaitis – Vandenynai


Primename, kad, be Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios gospelo choro, kartu su Linu Adomaičiu į sceną žengs ir Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO, vadovaujamas kompozitoriaus Gedimino Gelgoto. Grandiozinis koncertas „Vandenynai” vyks Palangos koncertų salėje liepos 14 dieną.


2006 metais įkurtas styginių instrumentų ansamblis savo pasirodymuose sujungia klasikinės ir populiariosios muzikos stilius bei integruoja kitas menų formas, todėl, kartu su Lino Adomaičio bei gospelo choro atliekama muzika, Palangos koncertų salę užlies tikras garsų „Vandenynas“.


Koncerto metu skambės tokie visiems gerai žinomi hitai, kaip „Tavo spalvos“, „Lūpos kaip vyšnios“, „Lauko vidury“, „Saulės pėdomis“, „Vandenynai“, „Ar tu ją matei?“, „Žalioj tyloj“, „Aš pavydžiu sau“ ir daug kitų. Žiūrovų laukia ir dar negirdėtų kūrinių bei kitų staigmenų, apie kurias klausytojai sužinos tik koncerto metu.


Partnerių turinys.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)