„Julijos Ritčik trio“ kviečia į gyvo garso koncertą

Audrius Šidlauskas nuotr.


Gegužės 4 d. grupė „Julijos Ritčik trio“ kviečia klausytojus į gyvo garso koncertą Vilniuje, muzikos klube „Tamsta“. Bilietus galima įsigyti iš anksto internetu per klubo tinklalapį arba klube renginio dieną.


„Julijos Ritčik trio“, koncertuojantis nuo 2020 m. – tai Julija ir Justas bei Rimantas Jasenkos. Visi trys muzikantai daugelį metu grojo grupėje „4FUN”, kuri susibūrė 2001 m. Vilniuje ir didžiausio pripažinimo sulaukė 2007 m. atstovaudama Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse Helsinkyje.


„Julijos Ritčik trio“ rengia gyvo garso koncertus ir dalyvauja festivaliuose ir kitose muzikos renginiuose, jo išskirtiniai bruožai – tribalsis dainavimas, akustinės aranžuotės ir originalios, stilistiškai netikėtos žinomų dainų interpretacijos.


Trio repertuaras platus ir neapsiriboja vieno muzikinio stiliaus rėmais – koncerte išgirsite tiek originalias dainas, tiek įvairių žanrų ir laikmečių hitus lietuviškai ir angliškai. Be to, antroje koncerto dalyje žadama švęsti – Julijos naujojo singlo išleidimą, grupės „4FUN” 22-ąjį gimtadienį, trio dalyvavimą X-ame „Lietuvos balso“ sezone ir, žinoma, įsibėgėjusį pavasarį! Žiūrovų laukia prizai ir siurprizai!

REKLAMA


Naujoje dainoje – vasaros liūties akimirka



„Kartą tiesiog žiūrėjau pro langą šiltai liūčiai siaučiant ir pagavau save galvojančią, kiek daug minčių per vieną akimirką gali sukelti toks paprastas, bet ir didingas gamtos reiškinys.


Panorau tą akimirką sustabdyti ir įamžinti - nupasakoti, kaip gamtos stichija priverčia pasijusti tik dulkele, lyginant su visatos begalybe ir amžinybe. Tačiau tuo pat metu suvokiau, kiek daug - kone ta pati visata – telpa žmogaus sieloje. Tas suvokimas privertė greičiau plakti širdį ir pajusti meilę – pasauliui, žmogui ir nesibaigiančiam gyvybės ratui.


Po kokios valandos jau turėjau dainos tekstą ir melodiją – ko gero, šią dainą sukūriau greičiausiai iš visų savo dainų. Ji man kaip momentinė nuotrauka, tik dvilypė – tokia, kuri vienu metu atspindi ir išorę, ir vidų, lyg magiškais rentgeno spinduliais peršviestą iki slapčiausių širdies kampelių.


Dainą aranžavo ir įrašė ilgametis bičiulis prodiuseris Gytis Valickas (Echoes) – jau kelis kartus buvau patikėjusi jam savo originalių dainų aranžuotę ir įrašus, o pernai išleidau kartu su juo sukurtą naują žinomos dainos „Vėjas man pasakė“ versiją“, – sako atlikėja.


Naujas singlas pasirodė balandžio 20 d., o gyvai akustinę versiją bus galima išgirsti „Julijos Ritčik trio“ koncertuose.


Partnerių turinys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)