Stilingose terasose Vilniaus centre – dar daugiau vasariško ir kalėdinio džiaugsmo

Stilingose terasose Vilniaus centre – dar daugiau vasariško ir kalėdinio džiaugsmo


Didžiausiu terasų skaičiumi garsėjantis sostinės centre įsikūrusiame prekybos centre CUP – nauja terasų banga. Kartu su nauju projektu 2,5 karto padidėjo poilsio zonos plotas pirmajame prekybos centro aukšte, o ši erdvė įgijo naują rūbą. Moderniai įrengtas ir apšviečiamas terasas su gausiais dekoratyviais vazoniniais augalais papildė išmanios bioklimatinės pergolės, leidžiančios džiaugtis terasomis bet kokiu oru.


Gamtos ir miesto sinergija su 200 sėdimų vietų


„Būdami įsikūrę Vilniaus širdyje ir Neries pašonėje, matome mūsų terasų populiarumą. Jaučiame didžiulį impulsą kuo geriau išnaudoti ir atskleisti šios vietos grožį ir patrauklumą. Į pagalbą ateina ir naujos statybos technologijos bei dizaino sprendimai, didelį dėmesį skyrėme tvarumui. Pristatydami naują stilingų terasų su moderniomis pergolėmis bangą mūsų prekybos centre, kviečiame vilniečius ir miesto svečius pasidžiaugti viskuo, ką šioje vietoje suteikia gamtos ir modernių miesto sprendimų jungtys”, – sako prekybos centro CUP vadovė Ona Nevinskienė.

REKLAMA


Terasoms įrengti ir atnaujinti panaudotas natūralus maumedis, visas šias erdves dabar puošia net 100 stilingų vazonų su daugiau nei 400 gyvų augalų – hortenzijomis, smilgomis, viksvomis, dekoratyvinėmis pušelėmis. Dizainerių apgalvotas apšvietimas, kuriam panaudota apie pusė kilometro dekoratyvių lempučių instaliacijų – tai vakarais dar labiau pabrėžia naujų kompozicijų grožį, kuriuo nuo šiol galės džiaugtis dar daugiau lankytojų. Pustrečio karto padidėjusiame pirmame aukšte esančioje poilsio zonoje dabar – 200 sėdimų vietų.


Daugiau komforto, mažesnė priklausomybė nuo oro permainų


„Devyniose moderniose pavėsinėse – bioklimatinėse pergolėse – visais terasų privalumais bus galima džiaugtis bet kokiu oru – netrukdys nei vėsa, nei karščiai ar netikėtas lietus. Aliuminio lamelėmis dengtos pavėsinės pergolės su pagal poreikį laipsniškai praveriamu stogu padeda apsisaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių ar lietaus, tai leidžia komfortiškai naudotis terasa Lietuvos klimato sąlygomis. Šios vasaros permainingi orai tik patvirtina mūsų pasirinkimo tikslingumą“, – sako O. Nevinskienė.

REKLAMA


Prekybos centro vadovė taip pat pabrėžia, kad pastaruosius keletą metų CUP itin atidžiai renkasi nuomininkus, tad pirmojo aukšto terasose šeimininkauja lankytojų pamėgtos kavinės, tenkinančios kuo įvairiausius klientų poreikius.


Atnaujintoje terasų zonoje – Austrijos kavos namų tradicijos


Šio sezono CUP naujiena kavos gurmanams – birželio mėnesį duris atvėrusi Julius Meinl kavinė, kviečianti patirti Austrijos sostinės Vienos kavos meistrų kokybę. Šio projekto garantas – į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą įtraukta Vienos kavos namų kultūra, kur kavos namai – vieta kuriantiems žmonėms: čia galima ateiti skaityti, rašyti, dirbti ar su pasimėgavimu išgyventi ramybės akimirką, atsigaivinti kokybiškais ledais.


Toje pačioje terasų zonoje įsikūrusi ir miesto kavos kultūroje pasižymėjusi „Caif Cafe“, prie kavos siūlanti gardžių, šviežių desertų ir specialiai kavinei ruošiamų užkandžių. Čia ir sumuštinių rojumi tituluojamas restoranas „Subway“, paruošiantis sumuštinius pagal individualius pageidavimus. Šalia – derinių su brandintais lietuviškais sūriais, rūšiniais vynais ir kitais gurmaniškais skanėstais siūlantys lietuviško sūrio namai „Džiugas“, savo terasoje kviečiantys pasimėgauti ir ledais. O jei pasiilgote saldžių akimirkų, tuomet būsite laukiami kepyklėlės „Crustum“ terasoje, kurioje konditerijos asortimentą papildo kas rytą kepamos bandelės. Jų kvapas kuria šventiško skonio nuotaiką kartu su čia pat skrudinamų pupelių aromatu, o gardi vietoje kepama duona bei gurmaniški sumuštiniai praskaidrina dieną kiekvienam išalkusiam.



Ypatinga nuotaika – ir per žiemos šventes


„Atnaujintos terasos nėra vien tik vasaros sezonui skirtas sprendimas. Bioklimatinės pergolės – puiki galimybė kurti ypatingą žiemišką ar švenčių laukimo nuotaiką, o taip pat ir pasitinkant Kalėdas. Esame tikri, kad ne vienam net ir žvarbesniu oru bus malonu čia užsukti karšto vyno, kvapnios bandelės ar ko nors iš specialaus meniu, kurį žiemos laikotarpiu pasiūlys išradingas mūsų kavinių personalas. Tikėtina, kad gims ir visiškai naujų originalių kalėdinių projektų“, – atkreipia dėmesį CUP vadovė.


Pasak O. Nevinskienės, prekybos centro patirtis rodo, kad CUP įsikūręs sostinės zonoje, kuri išlieka aktyvi ir šaltuoju metų laikotarpiu. Tai paskatino pasirinkti investicijas, kurios duotų efektą visais metų laikais.


Partnerių informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)