Kaunietė pasinėrė į nišinių kvepalų pasaulį: „Jie pasakoja istorijas, paliečia slapčiausias sielos kerteles“

Kaunietė pasinėrė į nišinių kvepalų pasaulį: „Jie pasakoja istorijas, paliečia slapčiausias sielos kerteles“


Jaukiame prekybinio traukinuko vagonėlyje įsikūrusioje parduotuvėlėje – tūkstančiai istorijų, kurias gali papasakoti čia parduodami nedidelių, nišinių Prancūzijos kvepalų gamintojų kūriniai. Pasak krautuvėlės savininkės, šie išskirtiniai kvepalai ypatingi tuo, kad žmonės juos renkasi sau, o ne norėdami įtikti kitiems. „Kiekvienas gali atrasti kvapą, sukeliantį gražiausius prisiminimus ir pasakojantį naujas istorijas“, – teigė ji.


Įkvėpė Prancūzijos kvepalų sostinė


Kaune kvepalų parduotuvėle „ile ile“ duris atvėrė šiemet, tačiau jos istorija tęsiasi jau beveik šešerius metus.


„Didžiausią postūmį jos atsiradimui turėjo mano vyras. Jam didžiulį įspūdį paliko apsilankymas Graso mieste, Prancūzijos kvepalų sostinėje. Sužavėjo tų išskirtinių kvapų gausa, mažos jaukios krautuvėlės.


Tad nusprendėme, kad pabandysime bent dalelę viso to atvežti į Lietuvą. Dirbame su nedideliais gamintojais, siūlančiais išskirtinę, nišinę produkciją. Pirmiausia su tais, kurių kvepalų nėra mūsų šalyje“, – pasakojo parduotuvėlės savininkė Viktorija Oberauskė.


Atrasti savąjį kvapą reikia laiko


Pasak jos, nišiniai kvepalai nuo įprastinių pirmiausia skiriasi tuo, kad kuriami ne siekiant įtikti masinei auditorijai, bet yra paties kūrėjo saviraiškos priemonė.

REKLAMA


„Šie kvepalai dažnai gimsta iš tam tikrų asmeninių įvykių, istorijų, patirčių. Pavyzdžiui, „Jul et Mad“ kūrėjai yra pora – jie taip pasakoja savo meilės istoriją. Kiekvienas sukurtas kvapas skirtas tam tikram kartu išgyventam įvykiui. Olivier Durbano nuo vaikystės žavisi akmenimis – tai jo kūrybos pagrindas. Jo kvepalų kolekcija pagrįsta legendomis apie akmenis ir jų simbolika.


„Au Pays de la Fleur d'Oranger“ stengiasi atspindėti Provanso kultūrą. Kvepaluose naudoja tik vietinių apelsinmedžių žiedus, levandas“, – kalbėjo V. Oberauskė.


Anot pašnekovės, kartu tai reiškia, kad atrasti tarp šių kvapų savąjį kartais prireikia laiko. „Nelengva iš karto nuspėti kito žmogaus emociją. Pasitaiko, kad kvapai net atstumia savo neįprastumu. Bet kai įvyksta susitikimas su kvapu, būna išties įspūdinga. Tada kvapai nukelia į brangiausius vaikystės prisiminimus, primena įsimintiniausias keliones, gražiausias pamatytas vietas, paliečia slapčiausias sielos kerteles“, – aiškino kvepalų pasauliu susižavėjusi kaunietė.

REKLAMA


Leidžiasi į atradimų keliones


Ji pasakojo, kad dažnai žmonės nišinius kvepalus atranda kelionių į Prancūziją metu. Tada ieško, kur jų galima įsigyti Lietuvoje, ir atranda šią krautuvėlę ar parduotuvę internete.


„Kiti tiesiog užeina čia ir aptinka visą tą ypatingą pasaulį. Tuomet labai smagu nueiti kartu visą tą atradimų kelią, stebėti emocijas. Nemaža dalis klientų, atradę savąjį kvapą, laikosi jo ne vienus metus. Turime vieną klientą Klaipėdoje, visada perkantį tuos pačius kvepalus, tad aš net žinau, kada ruošti naują užsakymą.


Yra mokytoja iš Utenos, jau ne vienus metus skambinanti ir užsisakanti „kaip visada“. Kiti keliauja – atranda vis naujus kvapus, naujas istorijas. Tad labai smagu kartu nerti į kvapų pasaulį“, – pasakojo parduotuvėlės „ile ile“ atstovė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>