Pažintis su krepšininku M.Kuzminsku – apie rinktinės skonį ir savo kulinarinį talentą

Pažintis su krepšininku M.Kuzminsku – apie rinktinės skonį ir savo kulinarinį talentą


Lietuvos rinktinės puolėjui Mindaugui Kuzminskui teko patirti įvairių skonių – nuo pikantiškos ispaniškos virtuvės iki amerikietiškų patiekalų. Nuo pergalių saldumo iki pralaimėjimų kartėlio. Šiais metais 29-erių metų krepšininkas pasirašė kontraktą su Pirėjų „Olympiakos“ (Graikija) klubu ir galės išbandyti ir graikų virtuvę. Tačiau pirmiausia jis tikisi skanių akimirkų pasaulio čempionate Kinijoje drauge su Lietuvos ekipa.


Kol kas skaniausia akimirka rinktinėje „Kuzia“ vadina 2015 metų Europos krepšinio čempionato pusfinalį, kai Lietuva įveikė Serbiją 67:64.


„Grupės varžybas Rygoje žaidėme sunkiai, klampiai. Tada įveikėme gruzinus, įveikėme italus ir pusfinalyje žaidėme su serbais. Laimėtojas automatiškai pateko į olimpiadą. Ta pergalė man yra skaniausia iš visų pergalių, pasiektų su rinktine“, - prisiminė M.Kuzminskas.


Jis pats tose rungtynėse pelnė 13 taškų ir atkovojo 9 kamuolius. Rezultatyviau lietuvių ekipoje žaidė tik Jonas Valančiūnas, įmetęs 15 taškų. Po tų rungtynių Lietuva gavo išsvajotą kelialapį į Rio olimpines žaidynes ir vietą „EuroBasket2015“ finale. Tąsyk lietuviai iškovojo sidabrą, kovą dėl aukso pralaimėję ispanams 63:80.

REKLAMA


„Kuzia“ Europos sidabru buvo pasidabinęs ir 2013-aisiais, kai debiutavo Lietuvos rinktinėje. Tik pirmasis rinktinės skonis jam nebuvo saldus.


„Galėčiau jį apibūdinti kaip saldžiarūgštį arba saldžiai kartų. Oficialiose varžybose su Lietuvos rinktine debiutavau 2013 metais. Per kontrolines rungtynes ir komandai, ir man sekėsi gerai. O nuvykę į čempionatą Slovėnijoje iškart susitikome su serbų rinktine. Tuomet ir man pačiam visiškai „nesiklijavo“ žaidimas. Pralaimėjome. Debiutas buvo gana kartus“, - prisiminė M.Kuzminskas.


Per tas rungtynes su serbais jis prametė visus tris metimus iš žaidimo ir pelnė vieną tašką baudomis. Tačiau atsitiesę po pirmosios nesėkmės lietuviai nužygiavo iki finalo, kuriame nusileido prancūzams 66:80.


Nors M. Kuzminskas dar nepažino graikiškos virtuvės iš vidaus, savo nuomonę apie tai, kas jam skaniausia, turi. Nes iki šiol yra išmėginęs lietuvišką, ispanišką, amerikietišką ir itališką virtuves.

REKLAMA


„Jei reikėtų rinktis virtuvę, kurios patiekalus reikėtų valgyti iki gyvenimo galo, tai be lietuviškos būtų ispaniška. Itališka taip pat gera, „amerikoniška“ savotiškai atsilieka nuo visų. Man po lietuviškos skaniausia – ispaniška“, - teigė M.Kuzminskas.


Per tuos metus Malagoje, Niujorke ir Milane jis išmoko gaminti ir pats.


„Gaminu nemažai. Italijoje pradėjau daugiau gaminti maisto. Italijoje gamindavau „risotto“. Tačiau jei reikėtų išrinkti patiekalą, kurį gaminu skaniausiai, ypač vasarą, tai būtų rūkyti šonkauliukai“, - sakė „Kuzia“.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)