A. Veryga: kol kas poreikio grįžti prie privalomo kaukių dėvėjimo nėra, tačiau jis gali atsirasti

A. Veryga: kol kas poreikio grįžti prie privalomo kaukių dėvėjimo nėra, tačiau jis gali atsirasti


Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad kol kas poreikio grįžti prie privalomų kaukių nėra, tačiau akcentuoja, jog toks poreikis gali atsirasti jau kitą savaitę arba kitą mėnesį. Pasak ministro, ketvirtadienį COVID-19 valdymo komiteto posėdyje bus diskutuojama, kokiam susirgusiųjų skaičiui esant kaukės turėtų būti grąžinamos.


Sveikatos apsaugos ministro teigimu, šiuo metu koronaviruso susirgimų skaičius Lietuvoje nesiekia 2 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Ministro teigimu, bendras Europos sutarimas – kad privalomų kaukių dėvėjimas būtų grąžintas esant 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų.


„Baltijos šalys buvo sutarę dėl 15 atvejų 100 tūkst. gyventojų, dabar dėl 16 atvejų yra sutarta visos Europos lygiu. Tai yra rodiklis, kuris tikrai turėtų sukelti ypatingą nerimą, bet gali būti, kad tokio ir nelauktumėme, nes tai yra pakankamai aukštas rodiklis“, – „Žinių radijo“ laidoje teigė A. Veryga.


„Svarstysime šiandien, ar reikėtų mažesnį kažkokį rodiklį nuspręsti, būtent apie tai kalbėsime COVID-19 valdymo komitete“, – tikino ministras.

REKLAMA


Anot A. Verygos, kol kas poreikio grįžti prie privalomų kaukių dėvėjimo parduotuvėse ar viešajame transporte nėra. Visgi ministras akcentuoja neatmetantis galimybės, kad toks poreikis po savaitės ar mėnesio gali atsirasti.


„Kol kas tokio poreikio nėra, pagal duomenis, kuriuos turime, tikrai nėra reikalo rekomenduoti. Bet situacija yra labai dinamiška, ji yra greitai besikeičianti. Šiandien nėra tokio poreikio, bet jis gali atsirasti kitą savaitę. Tikrai, matyt, neverta dabar spėlioti, ar reikėtų, ar ne, bet šiandien svarstysime, kur tai galėtų grįžti ir prie kokio rodiklio turėtume prisirišti“, – sakė A. Veryga.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)