A. Dulkys: GMP brigadų skaičius visos Lietuvos mastu augs bent dešimčia

A. Dulkys: GMP brigadų skaičius visos Lietuvos mastu augs bent dešimčia


Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, lankydamasis Kaišiadorių gydymo įstaigose, pabrėžė, kad ankstyvas Kaišiadorių prisijungimas prie kuriamos GMP Tarnybos buvo „aukso vertės“, nes brigadų skaičius visos Lietuvos mastu augs bent dešimčia – iki 241.


Kaišiadorių greitosios medicinos pagalbos (GMP) stotyje paramedikų darbo vietas ir turimą techniką apžiūrėjęs sveikatos apsaugos ministras akcentavo, kad Kaišiadorys vieni iš pirmųjų prisijungė prie kuriamos nacionalinės Greitosios medicinos pagalbos tarnybos.


„Pirminiu etapu buvo tam tikras savivaldybių delsimas dėl sprendimų, tad ankstyvas Kaišiadorių prisijungimas prie kuriamos Tarnybos buvo aukso vertės. Nerimas dėl ateities buvo suprantamas, bet galiu užtikrinti, kad bus išsaugotos visos GMP medicinos personalo darbo vietos.


Maža to, reikės pritraukti daugiau darbuotojų, nes brigadų skaičius visos Lietuvos mastu augs bent dešimčia – iki 241. Vieninga Tarnyba leis užtikrinti šiuolaikines, modernias darbo priemones ir sąlygas, kurios tokios svarbios gelbstint gyvybes“, – greitosios pagalbos stoties darbuotojams kalbėjo A. Dulkys.

REKLAMA


Kaišiadorių pirminės sveikatos priežiūros centre ministras domėjosi, kodėl taip vangiai pateikiami laisvi laikai į elektroninę Išankstinę pacientų registravimo sistemą, kurios tikslas yra užtikrinti didesnį gydymo paslaugų prieinamumą, pažymima SAM pranešime.


„Turime sudaryti galimybę pacientams registruotis jiems patogiu būdu. Elektroninė pacientų registravimo sistema sudaro galimybę rinktis iš laisvų specialistų, negaištant laiko eilėse. Tam, kad sistema veiktų ir gyventojai galėtų rinktis, būtinas visų gydymo įstaigų įsitraukimas, kurio dar trūksta. Šį klausimą nuolat kelsiu susitikimuose su gydymo įstaigų vadovais, nes nėra normalu, kai gydytojas yra, o pacientams pas jį nepavyksta patekti“, – sakė ministras.


Kalbėdamas su Kaišiadorių šeimos gydytojais, ministras domėjosi, kokie pakeitimai palengvintų jų darbą ir padėtų skirti didesnį dėmesį pacientams. Dažniausiai buvo įvardinamas perteklinis siuntimų išrašymas, taip pat socialinių paslaugų aptarnavimas.

REKLAMA


Sutarta, kad ministras paves atlikti analizę ir pateikti pasiūlymus, kaip galima sumažinti šeimos gydytojams tenkantį biurokratinį krūvį.


A. Dulkys pabrėžė, kad rajoninėms ligoninėms būtina susigrąžinti pacientų pasitikėjimą, kad daromos investicijos būtų prasmingos ir rezultatyvios, rašoma pranešime.


„Pertvarkydama paslaugas į dienos stacionarą, Kaišiadorių ligoninė pasiekė nemažą progresą, nemažai investuota ir į pačią ligoninę, laiku priimti sprendimai dėl geriatrijos paslaugų plėtros. Deja, ne tik Kaišiadorių, bet ir kitos rajoninės ligoninės susiduria su išaugusiais išvykstančių pacientų srautais. Akivaizdu, kad ligoninėms reikia išsigryninti paslaugų kryptis, taip pat susigrąžinti pacientų pasitikėjimą, kad daromos investicijos būtų prasmingos“, – teigė A. Dulkys.


Sveikatos apsaugos ministras šiemet planuoja ir toliau lankytis rajoninėse bei regioninėse gydymo įstaigose, kur iš arčiau susipažins su gydymo įstaigų darbu, medicinos personalo ir pacientų aktualijomis. 








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)