A. Dulkys stebisi gautais duomenimis: patekimas pas šeimos gydytojus yra kur kas geresnis, nei buvo prieš pandemiją

A. Dulkys stebisi gautais duomenimis: patekimas pas šeimos gydytojus yra kur kas geresnis, nei buvo prieš pandemiją


Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad, vadovaujantis Valstybinės ligonių kasos duomenimis, šiuo metu galimybės patekti pas šeimos gydytojus yra kur kas geresnės, nei buvo prieš COVID-19 pandemiją.


„Gal jus nustebinsiu, nes ir pats šiek tiek nustebau. Kai kalbame, kad yra tokios eilės, kokių niekada nebuvo ir taip toliau, – paprašiau Valstybinės ligonių kasos informacijos, kokie buvo duomenys iki pandemijos. Tai yra labai įdomių skaičių.


Jeigu šitie skaičiai yra teisingi, tai patekimas pas šeimos gydytojus po pandemijos yra kur kas geresnis, negu buvo 2018–2019 m., dar iki pandemijos.


Bet statistika yra toks dalykas, kad neimkime jos kaip žinutės, bet žiūrėkime kaip į tendenciją“, – LRT televizijai komentuodamas pastaruoju metu dažnai keliamą eilių pas gydytojus klausimą tvirtino A. Dulkys.


Pastarąją savaitę prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė teigė, kad eilių gydymo įstaigose problemos ašis yra popandeminiu laikotarpiu išaugusi sveikatos priežiūros paslaugų paklausa ir turimi maži resursai.


Anot jos, problemą išspręstų siuntimų pas gydytojus specialistus tvarkos peržiūrėjimas, vieningo standarto registracijos sistema ir biurokratijos mažinimas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)