L.Rajeckaitė: „Gamta mums skirtingais pavidalais dovanoja begalę vitaminų“

L.Rajeckaitė: „Gamta mums skirtingais pavidalais dovanoja begalę vitaminų“


Sveikas, suderintas ir kokybiškas maistas pastaruoju metu yra neatsiejama šiuolaikinio žmogaus kasdienybės dalis. Dažnas ima ieškoti ekologiškų, natūralių, pesticidais ir nitratais neužterštų produktų. Vieni taip elgiasi vien todėl, kad tai – madinga, kiti gi tiki sveiko maisto nauda ir gydomosiomis savybėmis.


Vyriausioji restorano „Sfinksas“ šefė Laura Rajeckaitė asmeniškai domisi maisto žala ir nauda organizmui: „Jau ilgai rūpinuosi savimi ir gana kruopščiai derinu maisto produktus. Esu asmeniškai susidūrusi su pramoniniu būdu apdorotų, nenatūralių, chemikalais prisotintų produktų žala ne tik žmogaus kūnui, bet ir sielai. Ėmusi giliau studijuoti maisto derinimo principus tapau daug laimingesne, todėl noriu padėti ir kitiems atrasti šį kelią.“


L.Rajeckaitė taip pat teigia, kad daugiausiai prarandame, kai neimame to, ką mums duoda gamta. Restorano „Sfinksas“ virtuvės guru pasitelkusi fantaziją lėkštėje patiekia ne tik visiems gerai žinomų daržovių, vaisių ar žalumynų – joje atsiranda ir garšvų bei dilgėlių lapelių, ir įvairiausių augalų daigų bei sėklų.

REKLAMA


„Gamta mums skirtingais pavidalais dovanoja begales skirtingų vitaminų, tik mums reikia išmokti juos pasiimti. Daigai, sėklos, žolelės – vitaminų bombos mūsų organizmams. Tik reikia žinoti, kaip juos paruošti, apdoroti ir su kuo patiekti. Pavyzdžiui, dilgėlės yra labai naudingos dėl jose esančių mineralų, bet kartu jos tirština kraują. Tačiau salotose patiekiant su kiaulpienėmis, kurios padeda išlaikyti stabilų kraujo tirštumą, kenksmingos dilgėlių savybės neutralizuojamos ir šie augalai tampa itin naudingi“, – sako restorano „Sfinksas“ šefė.


L.Rajeckaitė: „Gamta mums skirtingais pavidalais dovanoja begalę vitaminų“


Tinkamai derinami ir vartojami maisto produktai padeda organizmui virškinti, gerina smegenų veiklą, stiprina kaulus, padeda geriau įsisavinti vitaminus bei mineralus. Pasak L.Rajeckaitės, derinant maistą svarbiausia – ne žinoti, ką su kuo valgyti, bet veikiau – ko su kuo valgyti nederėtų. Tarpusavyje nederantis maistas neįsisavinamas, jis ima pūti, išskiria toksinus ir šlakus, kurie apnuodija jau ir taip silpnas organizmo vietas: vieniems tai gali būti smegenys, kepenys ar sąnariai, kitiems – oda, kraujas ar bendra organizmo funkcija.


Viešbučio-restorano „Sfinksas“ virtuvės meistrai jau kuris laikas pluša keisdami ir tobulindami siūlomą meniu. Pastaruoju metu jame atsiranda vis daugiau daržovių, svečiams kasdien siūlomas naujas sriubos bei salotų variantas, yra veganams bei vegetarams tinkamų patiekalų. Restorano „Sfinksas“ šefai asmeniškai rūpinasi, kad klientus pasiektų tik šviežias, kokybiškas ir suderintas maistas, kuris ne tik bus skanus, bet ir padės valgančiajam tapti sveikesniam ir laimingesniam.


Paruošta pagal partnerių informaciją.




Komentarai

# 1 Enrika Rifatlar 26-09-2018 12:52
Sveiki!

Esu labai dekinga jog Lietuvoje yra tokio mąstymo žmonių kaip Laura Rajackaite! Kuri domisi sveikata ir atsidavusi is širdies savo profesijai! Sveikas ir suderintas maistas musu organizmui groja didele role. Šaunuolė Laura ir pagarba jai!!! Atvykusi i LT butinai apsilankysiu ,Snifsas' Restorane.

Pagarbiai

Enrika

Komentarai

# 2 Enrika 27-09-2018 02:00
Pataisau klaida - Sfinksas! :) sorry!




  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)