Namų vaistinėlės TOP: ką verta turėti vasarą?

Namų vaistinėlės TOP: ką verta turėti vasarą?


Vasarą daugiau laiko praleidžiame ne namuose, išvykstame atostogų, būname sodyboje, todėl „Eurovaistinės“ vaistininkai pataria pasirūpinti, kad visada turėtumėte būtiniausių vaistų, kurie padėtų netikėtai užklupus įvairiems negalavimams.


Nuo skausmo ir karščiavimo


„Eurovaistinės“ vaistininkė Laura Gogienė sako, kad svarbu turėti vaistų nuo skausmo, uždegimo ir karščiavimo, nes niekada negalima žinoti, kada tiksliai jų prireiks. „Kai turime jų po ranka, tai sutaupome daug brangaus laiko, netenka važiuoti į vaistinę ir ieškoti reikiamo vaisto. Ypač sudėtinga, kai skausmas užklumpa vėlai vakare ar savaitgaliais“, – sako vaistininkė. Tokie vaistai naudingi kovojant su galvos skausmu, įvairiomis traumomis ar netikėtai pakilus temperatūrai.


Nors gali atrodyti, kad karščiavimas dažniau užklumpa šaltuoju metų laiku, vaistininkė įspėja, kad taip nutinka ir vasarą. Karščiavimas gali prasidėti perkaitus saulėje, persišaldžius dėl oro kondicionierių, leidžiant laiką per daug atvėsintose patalpose ar suvalgius nešviežio maisto.
Vaistininkė pataria ieškant vaistų nuo skausmo ir karščiavimo, pasikonsultuoti su vaistininku, nes juos verta rinktis pagal individualią situaciją.

REKLAMA


Atsikosėjimui palengvinti


Pasak vaistininkės, namų vaistinėlėje turi likti vietos ir vaistams, kurie padėtų užklupus kosuliui. „Vasarą dažnai gerklės skausmus lydi ir kosulys, todėl verta turėti preparatų, kurie padėtų kovoti su šia problema. Kai namų vaistinėlėje turime atsikosėjimą lengvinančių vaistų, galime pradėti vartoti juos laiku“, – sako vaistininkė.


Gerklės skausmo ir kosulio priežastimi vasarą dažnai tampa ledai, šalti gėrimai, kondicionieriai ar temperatūrų kaita.


Širdžiai ir kraujagyslėms


Karštasis metų laikas dažnai tampa iššūkiu širdžiai, todėl, pasak vaistininkės L. Gogienės, vaistinėlėje verta turėti širdies lašų. „Jie nuramina, taip pat vasarą žmones dažnai vargina širdies permušimai, kylantys dėl temperatūrų skirtumų, kraujospūdžio svyravimai. Širdies lašai palengvina būklę ir gali būti vartojami kaip pirmosios pagalbos priemonė, kilus tokioms problemomis“, – sako vaistininkė.

REKLAMA


Vis dėlto, pasak farmacijos specialistės, širdies problemų gali padėti išvengti ir atsargus elgesys karštomis dienomis. Vaistininkė pataria vengti tiesioginių saulės spindulių, vartoti pakankamai skysčių, o saulėtose vietose, galvą pridengti galvos apdangalu.


Pasiruošę viskam


Vasarą, atostogų metų ypač svarbu tinkamai pasiruošti namų vaistinėlę, todėl farmacijos specialistai taip pat pataria turėti vaistų, kurie padėtų prasidėjus alergijai, užklupus virškinimo sutrikimams, priemonių, įkandus vabzdžiams. Taip pat verta pasitikrinti, ar turite priemonių žaizdų dezinfekcijai, įvairių dydžių pleistrų ar tvarsčių, karštuoju metų laiku namuose naudinga turėti preparatų, kurie padėtų atstatyti magnio ir kitų mineralų atsargas.


Namų vaistinėlės TOP: ką verta turėti vasarą?








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)