Jei organizme prisikaupė toksinių medžiagų

Jei organizme prisikaupė toksinių medžiagų

Toksines medžiagas iš organizmo veiksmingai šalina obuoliai.


Žmogaus organizmas pasižymi unikaliu gebėjimu išsivalyti. Tačiau jei organizme susikaupė pernelyg daug toksinių medžiagų ir jos susilpnino imuninę sistemą, jam būtina padėti išsivalyti.


Kartu su maistu, vandeniu, oru ar vaistais į žmogaus organizmą patenka daug toksinių medžiagų. Beje, žodis „toksinas“, išvertus iš lotynų kalbos, reiškia „nuodas“. Kai šlakų ir toksinių medžiagų organizme susikaupia labai daug, jis apsinuodija. Ši būklė vadinama organizmo intoksikacija. Organizmas nusilpsta ir padidėja pavojus susirgti įvairiomis ligomis.


Organizmo užterštumo požymiai


Pasak specialistų, kuo labiau užterštas organizmas, tuo prasčiau dirba kepenys. Kepenys – organizmo filtras, todėl šiame vidaus organe kaupiasi ne tik šlakai ir toksinai, bet ir kitos organizmui kenksmingos medžiagos. Manoma, kad sveiko suaugusio žmogaus kepenys negali būti užterštos daugiau nei 15 proc. Deja, daugumos vyresnių nei 40 metų žmonių kepenys būna užterštos net apie 60 proc.

REKLAMA


Kad organizmas užterštas šlakais ir toksinėmis medžiagomis, byloja šie požymiai:
* nuovargis, dirglumas, nervingumas, bendras kūno silpnumas, gausesnis prakaitavimas, dažni galvos skausmai, blogėjanti atmintis, sutrikęs miegas;
* reguliariai sutrinkanti skrandžio ir žarnyno veikla, dažnas vidurių užkietėjimas ar viduriavimas, padidėjęs dujų kaupimasis organizme;
* blogas burnos kvapas, liežuvio apnašos, dantenų kraujavimas;
* sutrikusi medžiagų apykaita, artritas, artrozė, osteochondrozė ar osteoporozė;
* kraujotakos sistemos sutrikimai: hipertonija ar hipotonija, aterosklerozė, išsiplėtusios kojų venos;
* iš plaučių per nosiaryklę išsiskiriančios gleivės, sukeliančios kosulio priepuolius;
* odos ligos: pakitusi veido spalva, raukšlių formavimasis, spuogai, votys, papilomos, niežulys, dažnos alerginės reakcijos.


Daržovių ir vaisių nauda


Organizme neliks šlakų ir toksinių medžiagų, jei dažniau valgysite arbūzų, moliūgų, vyšnių, juodųjų serbentų, kriaušių, bulvių, salierų, česnakų. Gydomosiomis savybėmis pasižymi ir krapai, petražolės, garstyčios, kmynai ir mėtos.

REKLAMA


* Organizmui valyti ypač naudingi salierai. Šios daržovės valo kraują, neleidžia sąnariuose kauptis šlapimo rūgščiai, gerina skydliaukės veiklą. Salierai lengvai skatina šlapimo skyrimąsi, todėl jie gerina inkstų ir šlapimo pūslės veiklą.
* Česnakuose yra medžiagų, kurios padeda iš organizmo pašalinti toksinus ir normalizuoti baltųjų kraujo kūnelių būklę. Česnakai valo viršutinius kvėpavimo takus, kraujagysles ir kraują.
* Naudinga gerti citrinų sulčių, įpiltų į šiltą vandenį. Toks gėrimas tonizuoja kepenis ir širdį. Citrinose gausu vitamino C, valančio kraują ir kraujagysles. Be to, citrinų sultys neleidžia inkstuose formuotis šarminiams akmenims.
* Obuoliai veiksmingai šalina toksines medžiagas, o jų sultys padeda nuslopinti kenksmingų virusų poveikį, kai puola virusinės ligos. Obuoliuose esantys pektinai padeda iš organizmo pašalinti sunkiųjų metalų junginius. Be to, obuoliai šalina žarnyno parazitus ir padeda gydyti kai kurias odos, tulžies pūslės ir kepenų ligas.
* Kopūstuose yra žarnų veiklai reikalingų rūgščių ir medžiagų, padedančių kovoti su toksinėmis medžiagomis. Jei skrandžio sulčių rūgštingumas normalus ar sumažėjęs, puikiai išvalysite organizmą šiltomis kopūstų sultimis. Jų gerkite po pusę stiklinės 2 ar 3 kartus per dieną.
* Toksinus ir gleivių perteklių iš organizmo gerai išvalo krienai: 10 g tarkuotų krienų užpilkite stikline šalto virinto vandens ir gerkite po šaukštą 3 kartus per dieną.



Į pagalbą – vaistiniai augalai


* Didžiųjų varnalėšų šaknų nuoviras: 20 g susmulkintų didžiųjų varnalėšų šaknų užpilkite stikline kambario temperatūros vandens, uždenkite ir pavirkite 10 minučių ant mažos ugnies, palikite nuovirą atvėsti, paskui nukoškite. Norėdami iš organizmo pašalinti toksines medžiagas ir šlakus, gerkite šio nuoviro po šaukštą 3 ar 4 kartus per dieną prieš valgį. Taip gydykitės 2–3 savaites.
* Rausvažiedžių ežiuolių preparatai veiksmingai stimuliuoja organizmo imuninę sistemą, suriša laisvuosius radikalus ir padidina fagocitų, naikinančių toksines medžiagas, aktyvumą: 2 šaukštus rausvažiedžių ežiuolių žiedų užpilkite 250 ml kambario temperatūros vandens, uždenkite, 15 minučių pakaitinkite verdančio vandens vonelėje ir palikite 45 minutes atvėsti. Norėdami iš organizmo pašalinti toksines medžiagas ir šlakus, gerkite šio nuoviro po ketvirtadalį stiklinės 4 kartus per dieną prieš valgį 2–3 savaites.
* Toksines medžiagas iš organizmo veiksmingai šalina miško aviečių lapų antpilas: 2 šaukštus susmulkintų aviečių lapų užpilkite stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite 20 minučių, paskui nukoškite. Gerkite šio antpilo po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį.
* Kad organizmas nekauptų šlakų ir toksinių medžiagų geriant antibiotikus ar kitus stipraus poveikio vaistus, patariama valgyti bruknių. Be to, jos saugo žarnyną nuo mikrofloros sudėties ir savybių pokyčių, tausoja inkstus. Neigiamą vaistų poveikį mažina ir aviečių uogos.
* Valyti organizmą galima kiaulpienėmis: šaukštą džiovintų kiaulpienių šaknų miltelių užpilkite stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite valandą. Šio antpilo ryte prieš pusryčius gerkite 7 dienas iš eilės.
* Toksinus iš organizmo šalina vaistinių augalų mišinys: sumaišykite po žiupsnelį susmulkintų balinių ajerų ir vaistinių valerijonų šaknų, užpilkite puse litro karšto (70–80 laipsnių temperatūros) vandens, palikite 3 valandas, paskui nukoškite, tirščius nuspauskite ir antpile ištirpinkite 2–3 šaukštus medaus. Gerkite šio antpilo po pusę stiklinės 20 minučių prieš valgį 10 dienų. Gydymą, jei reikės, galite pakartoti po mėnesio. Vartojant šio antpilo dingsta įvairūs žarnyno ir skrandžio sutrikimai. Taip pat naudinga antpilu įtrinti pilvą skrandžio, kepenų, kasos ir žarnyno srityje įsivaizduojant, kad šis antpilas gyda ligą.

Parengė Remigija ZINKEVIČIENĖ








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)