Užterštas organizmas keršija ligomis

Užterštas organizmas keršija ligomis


Kartu su maistu, vandeniu, oru, vaistais į žmogaus organizmą patenka daug kenksmingųjų medžiagų. Jei tokių medžiagų organizme susikaupia pernelyg daug, mes greičiau senstame ir dažniau sergame.


Remigija Zinkevičienė


Šlakai ir toksinai per kraują ir limfą patenka į visą organizmą. Kai organizmas labai užterštas toksinais, padidėja limfmazgiai, kamuoja sąnarių ligos. Jei organizme kenksmingųjų medžiagų atsiranda dar daugiau, didėja pavojus susirgti sunkiomis ir net piktybinėmis ligomis.

Žmogaus organizmas pasižymi unikaliu gebėjimu išsivalyti, bet jei toksinų pernelyg daug, jam būtina padėti. Šlakus ir toksinus gali padėti šalinti ir paprastos naminės priemonės.

Organizmo užterštumo požymiai


Kad organizmas užterštas šlakais ir toksinais, rodo šie požymiai:


* reguliariai sutrinka skrandžio ir žarnyno veikla, vargina dažnas vidurių užkietėjimas ir, atvirkščiai, viduriavimas bei padidėjęs dujų kaupimasis organizme;

REKLAMA


* atsiranda kraujotakos sistemos sutrikimų (hipertonija, hipotonija, venų varikozė);


* dėl sutrikusios medžiagų apykaitos pradeda kamuoti artritas, artrozė, aterosklerozė, osteochondrozė ar osteoporozė;


* didėja nervingumas ir dirglumas, gausėja prakaitavimas;


* atsiranda kartėlis burnoje, liežuvio apnašos, nemalonus burnos kvapas, kraujuoja dantenos;


* oda tampa pernelyg sausa arba pernelyg riebi, atsiranda gausių išbėrimų;


* slenka, lūžinėja ir sausėja plaukai;


* net ir po nesunkaus darbo juntamas nuovargis ir silpnumas;


* vargina periodiški galvos skausmai, blogėja atmintis, sutrinka miegas.


Vaistai iš virtuvės


* Liaudies medicinos žinovai avižas vadina „organizmo šluota“. Avižose gausu ląstelienos, kuri nuo žarnyno sienelių nuvalo kenksmingąsias medžiagas. Pusryčiams suvalgykite lėkštę vandenyje virtos avižų košės.


* Desertui rinkitės keptus obuolius. Keptas obuolys figūrai tikrai nepakenks, aprūpins organizmą naudingaisiais pektinais, kurie veiksmingai šalina toksinus.

REKLAMA


* Pasak dietologų, jūrų dumbliai ir jūros kopūstai išvalo iš žmogaus organizmo net šviną. Šių produktų patariama valgyti po 100 g du kartus per savaitę. Poveikis bus dar didesnis, jei šių produktų salotas pagardinsite alyvuogių aliejumi.


* Organizmas pats geriau valys toksinus ir šalins skysčių perteklių, jei kasdien prieš miegą gersite linų sėmenų nuoviro. Šaukštelį sėmenų užpilkite stikline vandens ir šiek tiek pavirkite ant silpnos ugnies. Išgerkite nenukoštą.


* Ne trumpiau kaip 15 minučių čiulpkite (kaip saldainį) šaukštą aliejaus. Čiulpiant iš pradžių aliejus tirštėja, o paskui skystėja. Suskystėjusį aliejų reikia išspjauti, nes jame susikaupia daug kenksmingųjų medžiagų. Jei tinkamai čiulpsite aliejų, jis turi pabalti (kaip pienas). Rekomenduojama taip valyti organizmą 2 ar 3 kartus per mėnesį, geriausia rytais prieš pusryčius. Išspjovus aliejų, burną gerai išskalaukite šiltu vandeniu. Taip organizmą valykite, kol pasijusite žvalesni ir gerai miegosite.


Pasak liaudies medicinos žinovų, aliejaus čiulpimas yra vienas veiksmingiausių organizmo valymo būdų.


Vaistai iš sodo ir daržo


Toksinus iš organizmo veiksmingai išvalo mūsų sodo ir daržo gėrybės: obuoliai, raudonieji burokėliai, salierai, svogūnai, česnakai, kopūstai, morkos. Naudinga gerti ir šių augalų sulčių. Verta įsidėmėti, kad sultis spausti geriausia iš šviežių daržovių ir vaisių, o išgerti jas reikėtų vos tik išspaudus (išskyrus burokėlių – jas derėtų palaikyti šaldytuve ne mažiau kaip 2 valandas).



Organizmą taip pat puikiai valo arbūzai, moliūgai, vyšnios, juodieji serbentai, kriaušės, citrinos. Valomosiomis savybėmis pasižymi ir krapai, petražolės, krienai, kmynai, imbierai ir mėtos.
Veiksmingiausiai toksinus šalina raudonieji burokėliai. Juose esančios medžiagos normalizuoja skrandžio sulčių rūgštingumą, padeda organizmui įsisavinti riebalus, o tai ypač svarbu sergant ateroskleroze ir hipertenzija. Be to, burokėliuose esančios medžiagos stabdo vėžinių ląstelių augimą.


Obuoliai ir jų sultys veiksmingai šalina toksinus, padeda nuslopinti virusų poveikį, kai puola infekcinės ligos. Obuoliuose esantis pektinas padeda iš organizmo pašalinti sunkiųjų metalų junginius. Be to, obuoliai padeda iš organizmo išvalyti žarnyno parazitus ir gydyti kai kurias odos, tulžies pūslės ir kepenų ligas.


Vaistinių augalų pagalba


* Dirvinių asiūklių arbata. Šaukštą susmulkintų dirvinių asiūklių užpilkite stikline verdančio vandens, palikite trumpam pritraukti, nukoškite. Gerkite vietoj arbatos. Ši arbata išvalo iš organizmo šlakus ir toksinus.


* Beržų lapų antpilas. Susmulkinkite 10–15 g šviežių arba džiovintų beržo lapų, suberkite į termosą, užpilkite stikline verdančio vandens ir palikite 4–5 valandas pritraukti, nukoškite. Gerkite antpilo po šaukštą 4–5 kartus per dieną. Organizmą ypač gerai išvalo ir sustiprina beržų sula. Patariama per dieną jos išgerti 1–2 stiklines.


* Augalų mišinio arbatos. Susmulkinkite ir sumaišykite po 9 šaukštus šaltekšnio žievės ir mėtų žolės, 8 šaukštus šalavijų žolės, 6 šaukštus paprastosios kraujažolės ir 3 šaukštus paprastosios trūkažolės šaknų. Du šaukštus vaistinių augalų mišinio užpilkite puse litro verdančio vandens, uždenkite ir palikite 20–30 minučių pritraukti, nukoškite. Šiltos arbatos gerkite po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį. Ji padeda pašalinti iš organizmo šlakus ir toksinus.


Kenksmingąsias medžiagas ir organizmo šalina ir toks vaistinių augalų mišinys: susmulkinkite ir sumaišykite po 2 šaukštus juoduogio šeivamedžio žiedų ir šaltekšnio žievės bei šaukštą pelkinės vingiorykštės žolės. Šaukštelį vaistinių augalų mišinio suberkite į termosą, užpilkite stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite pritraukti 1–2 valandas, nukoškite. Antpilo gerkite po pusę stiklinės 3 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį. Šis antpilas taip pat padeda mažinti svorį.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)