D. Trumpas: koronaviruso padėtis JAV yra geresnė nei ES

D. Trumpas: koronaviruso padėtis JAV yra geresnė nei ES


JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė nemelavęs amerikiečiams apie koronaviruso keliamą grėsmę. „Aš nemelavau, - teigė jis ketvirtadienį Baltuosiuose rūmuose atsakydamas į atitinkamą reporterio klausimą. – Aš sakiau, kad turime likti ramūs, negalime panikuoti“. Žurnalisto klausimą D. Trumpas pavadino „gėdingu“.


Interviu tiriamosios žurnalistikos atstovui Bobui Woodwardui kovo mėnesį D. Trumpas pripažino, kad sumenkino viruso keliamą pavojų. Jų pokalbio fragmentus trečiadienį paskelbė JAV žiniasklaida.


D. Trumpas ketvirtadienį argumentavo, kad jei B. Woodwardas manė, kad jo žodžiai yra problemiški, turėjo iš karto informuoti visuomenę, užuot kelis mėnesius laukęs. D. Trumpas vengė atsakyti į kritiškus klausimus dėl pavojaus menkinimo, pabrėždamas, jo nuomone, sėkmingus jo vyriausybės veiksmus. „Mes padarėme fenomenalų darbą“, - sakė prezidentas. Netrukus esą bus sukurta ir vakcina.


D. Trumpas kartu pareiškė, kad JAV padėtis dabar geresnė nei Europoje. „Jei dabar pažiūrėtume į Europos Sąjungą, tai matysime (viruso) proveržius, kokių dar nėra buvę. Ir, atvirai pasakius, jų skaičiai tokiame lygyje, kuris daug blogesnis už skaičius čia“, - kalbėjo D. Trumpas. Kaip pavyzdžius jis paminėjo Italiją, Prancūziją ir Ispaniją. Čia infekcijų skaičiai iš tiesų vėl auga, tačiau ir JAV jie lieka dideli.

REKLAMA


D. Trumpas teigė neabejojantis, kad JAV netrukus įveiks krizę. Ji atmetė dar vieno „uždarymo“ galimybę.


Nuo pandemijos pradžios JAV, Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, mirė daugiau kaip 191 000 Covid-19 susirgusių žmonių. Imant absoliučius skaičius, JAV mirčių yra daugiausiai pasaulyje. Tačiau vertinant pagal gyventojų skaičių, šalis yra septintoje vietoje. ES daugiau mirčių 100 000 gyventojų tenka tik Ispanijoje.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>