Naujus pandemijos rekordus mušančios JAV prezidentas D. Trumpas: koronavirusas išnyks

Naujus pandemijos rekordus mušančios JAV prezidentas D. Trumpas: koronavirusas išnyks


Nepaisant dramatiško naujų infekcijų skaičiaus didėjimo JAV, prezidentas Donaldas Trumpas ir toliau tiki, kad virusas išnyks. Ekonomika netrukus vėl atsigaus, o „virusas kažkada tarsi išnyks“, - pareiškė jis trečiadienį interviu TV stočiai „Fox Business“.


Demokratai respublikoną D. Trumpą dėl tokių kalbų kaltina kapituliavus kovoje su koronavirusu.


Pastaruoju metu naujų infekcijų JAV vėl sparčiai daugėja, pirmiausiai – pietinėse valstijose. Naujų atvejų skaičiai yra didesni už buvusius balandį ir gegužę – šie mėnesiai iki šiol buvo laikomi pandemijos piku.


Kalifornijos ir Mičigano valstijos dėl didėjančių skaičių jau atšaukė kai kurių ribojimų sušvelninimą, Pensilvanija įvedė prievolę dėvėti kaukę.


JAV – beveik 53 000 naujų infekcijų


Naujų koronaviruso infekcijų skaičius JAV pasiekė naują rekordą. Per 24 valandas patvirtinti 52 898 nauji užsikrėtimo atvejai, pranešė Johnso Hopkinso universitetas. Tai yra didžiausias skaičius šalyje nuo pandemijos pradžios.


Bendras infekcijų skaičius siekia 2,682 mln. Per 24 valandas fiksuotos 706 naujos mirtys, bendras jų rodiklis yra 128 028.


Infekcijų skaičius JAV praėjusiomis savaitėmis vėl smarkiai išaugo. Todėl kritikai viešojo gyvenimo suvaržymų švelninimą pavadino skubota priemone. Kai kurie suvaržymai dalyje šalies regionų vėl grąžinti.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)