Renkamės ausines: į ką atkreipti dėmesį?

Renkamės ausines: į ką atkreipti dėmesį?


Dauguma žmonių sutinka, kad sportuoti, važinėti dviračiu, vaikščioti ar kitaip leisti laiką turint ausines yra kur kas smagiau. Ausinių dėka galime klausytis ne tik mėgiamos muzikos, bet ir audio (garso) knygas, tinklalaides ar net mokytis užsienio kalbos. Tačiau ausinių pasiūla tiek internetinėse, tiek fizinėse parduotuvėse yra ypač gausi ir nedidelį galvos skausmą gali sukelti būtent šio daikto paieška.


Turbūt daugelis matė naujausias tendencijas atspindinčias belaides ausines, kurios ne tik tarpusavyje nėra sujungtos laidais, bet ir pasižymi aukšta garso kokybe. Tokių ausinių kaina priklauso nuo prekinio ženklo, techninių parametrų, o jeigu ausines planuojate nupirkti kiekvienam šeimos nariui, piniginę gali tekti atverti plačiau. Informacijos apie galimą brangesnių pirkinių finansavimą daugiau sužinosite internetu.


Kokią veiklą atlikdami naudosite ausines?


Nusprendę įsigyti naujas ausines, pirmiausia gerai apgalvokite, kur daugiausia jomis naudositės: užsiimdami aktyvia fizine veikla, namuose žiūrėdami filmus, klausydami mokomosios medžiagos, knygos, o galbūt ausinės jums reikalingos plaukiojant baseine. Pastebima tendencija, jog aktyviu sportu užsiimantys žmonės labiausiai mėgsta belaides ausines, kadangi su jomis patogu ir persirengti iš kasdienės aprangos į sportinę, ir bėgioti, kilnoti treniruoklius sporto salėje ar tiesiog vairuojant būti pasiruošus atsiliepti į žmonių skambučius. Jeigu mėgstate klausyti muzikos plaukiodami baseine, būtinai atkreipkite dėmesį, ar šios yra atsparios vandeniui, kadangi priešingu atveju jūsų neapdairumas gali kainuoti naują pirkinį.

REKLAMA


Ausinių tipai


Nors pastaraisiais metais kasdieniam naudojimui ypač išpopuliarėjo belaidės ausinės, norintys ryškesnių garsų ir efektų mieliau renkasi uždaro tipo ausines. Uždaro tipo ausinės gali būti tiek be laido, tiek su juo. Atsižvelgiant į ausinių parametrus, uždaros ausinės yra mėgstamos kompiuterinių žaidimų mėgėjų, kuriems svarbu ne tik puikiai girdėti, kas vyksta žaidimo eigoje, bet ir tuo pačiu bendrauti su kitais žaidžiančiaisiais. Taip pat kokybiškas uždaro tipo ausines renkasi melomanai. Tokios ausinės jiems suteikia kone kino teatro įspūdį, kai girdimas kiekvienas krebždėjimas, filmų efektai, žemi dažniai ar skambanti muzika.


Jeigu jums svarbu patogumas, kompaktiškumas ir praktiškumas – jums turėtų patikti jau minėtos belaidės ausinės. Tokios ausinės nesivelia į plaukus, auskarus, be to, būdamos nedidelės, jos neužims daug vietos. Svarbu paminėti, kad perkant belaides ausines patartina įsigyti ir specialų jų dėklo, kadangi tokios ausinės nors ir modernios, stilingos, bet taip pat turi didesnę tikimybę pradingti iš jūsų akiračio namuose ar kitoje jūsų buvimo vietoje.

REKLAMA


Kokie parametrai svarbiausi?


Vienas dažniausių ausinių pirkėjų pageidavimų – jog užsidėjus ausines nebūtų girdimi jokie pašaliniai garsai, išskyrus tai, ko yra klausoma. Tokios ausinės tampa ypač patogiu pasirinkimu, leidžiančiu susikaupti ties klausomu aspektu ir neblaško dėmesio. Pagrindiniai parametrai, į kuriuos rekomenduojama atkreipti dėmesį renkantis ausines, yra garso dažniai, jautrumas bei varža.


Žmogaus ausis girdi 20-20000Hz dažnio garsus, todėl ant ausinių pakuotės ieškokite būtent šių skaičių. Taip pat verta atkreipti dėmesį į ausinių varžą, kuri nesiekia 25 omų. Tai reiškia, kad tokios ausinės skleis kokybišką garsą, puikiai tinkantį muzikos klausymui. Ausinių jautrumas nusako, kokio švarumo garsas bus girdimas, kuris matuojamas decibelais. Kuo šis rodiklis, išreiškiamas skaičiais, yra didesnis, tuo geresnį ir didesnį garsą išgirsite.


Dairantis ausinių tiek fizinėse, tiek elektroninėse parduotuvėse, nepamirškite pasikonsultuoti su specialistais arba gyvai, arba internetu ir be jokios abejonės atrasite geriausiai jums tinkantį sprendimą.

Partnerių turinys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)