Dizainerė N. Šakelienė: vienetinė suknelė per dieną – įmanoma

Dizainerė N. Šakelienė: vienetinė suknelė per dieną – įmanoma


Šalyje paskelbus karantiną dalis pavasario ir vasaros švenčių dėl susibūrimų draudimo buvo atšauktos, tačiau vos tik jam pasibaigus, vienos po kitų ėmė skrieti žinios apie netrukus vyksiančius diplomų įteikimus, išleistuves, krikštynas, vestuves ar gimtadienius, kuriems norisi pasiruošti nepriekaištingai. O kas gali labiau sugadinti šventinę nuotaiką nei kita moteris vilkinti tokia pačia suknele?


Dizainerė ir „Nstudija“ įkūrėja Natalija Šakelienė teigia, kad norint išvengti susitikimo su savo suknelės „dvyne“, saugiausia ją pasisiūti. Šitaip bus ne tik sutaupytas laikas nuo bevaisių suknelės paieškų prekybos centre, bet ir sukurta suknelė, geriausiai pabrėžianti kiekvienos moters figūros privalumus ir paslepianti jos trūkumus. Vis tik, dizainerė prasitaria, kad net ir siuvantis suknelę individualiai, išlieka tikimybė sutikti kitą moterį tokia pačiu drabužiu, mat daugelis siuvėjų audinius perka tose pačiose parduotuvėse, o klientės gali užsiprašyti tuo metu madingo suknelės modelio. Todėl siekdama viso to išvengti, dizainerė kuria vienetines sukneles pasiūtas iš unikalių audinių, margintų jos pačios sukurtais raštais, todėl moterys gali būti garantuotos, kad šventės metu savo suknelės „dvynės“ tikrai nesutiks.

REKLAMA


„Kartu su būsimos suknelės savininke sukuriamas ir suderinamas drabužio modelis, audinys ir jo raštas, paruošiami keli eskizai, iš kurių klientė išsirenka labiausiai patinkantį. Tuomet, atsižvelgiant į klientės matmenis ir figūros tipą, sukuriamas failas audinio gamybai pagal iš anksto sukonstruotus lekalus. Įsitikinus, kad bandomojo audinio raštai ir spalvos atitinka lūkesčius, pradedamas gaminti galutinis audinys iš kurio vėliau siuvama vienetinė klientės suknelė.“, - šventinio rūbo kūrimo kelią pristato dizainerė.


Nors gali pasirodyti, kad skrupulingas audinio kūrimas ir jo marginimas bei kruopštus suknelės siuvimas, siekiant patenkinti būsimos šventės dalyvės lūkesčius, užima nemažai laiko, dizainerė teigia, kad įmanoma sukurti audinį ir iš jo pasiūti individualizuotą suknelę per parą: „Buvo atvejis, kai klientei suknelės prireikė jau kitai dienai, nes netikėtai buvo pakviesta į didžiulę šventę. Iš vakaro paruošėme ir suderinome eskizus, o nuo kitos dienos ryto pradėjome audinio gamybą ir suknelės siuvimą. Tos pačios dienos vakarą klientė jau vilkėjo mūsų kurtu drabužiu. Tokia vienetinė suknelė su individualiu raštu per dieną - buvo tikras iššūkis, tačiau įmanomas.“


Visoms, ieškančioms nepakartojamos suknelės artėjančioms vasaros šventėms, dizainerė Natalija Šakelienė sukūrė vienetinių suknelių kolekciją, margintą ombre spalvų perėjimo technika su 3D efektu. Pastarasis išgaunamas spausdinant raštus ant dviejų skirtingų audinių - viršutinio nuolat madingo tiulio ir apatinio belgiško trikotažo audinio, kuriems judant vienas kito atžvilgiu, ima atrodyti, kad rašto gėlės turi apimtį. Tuo tarpu ombre spalvų perėjimo technika nuo šviesių atspalvių į tamsius, leidžia suknelei atrodyti įspūdingai ir prabangiai.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)