Kalėdų dienotvarkė: ką smagaus nuveikti su šeima?

Kalėdų dienotvarkė: ką smagaus nuveikti su šeima?


Šventinis stalas, prie kurio susirenka visa šeima yra viena pagrindinių Kalėdų tradicijų. Tačiau daugeliui šis pasisėdėjimas tampa visą dieną trunkančiu persivalgymu. Trūksta idėjų, ką šios šventės metu galima smagaus nuveikti su šeima? Dalinamės smagiomis veiklomis, kurios paįvairins nusistovėjusias tradicijas ir ateinančias Kalėdas pavers įsimintina diena.


Šeimos fotosesija


Tam, kad ateinančios Kalėdos būtų išskirtinės, tikrai nebūtina laužyti tradicijų ir atsisakyti jūsų šeimai įprastų veiklų. Tačiau, jeigu norite per šias Kalėdas nuveikti kažką naujo – sugalvokite naujų užsiėmimų.


Puikus būdas šventę paversti neužmirštama – surengti kalėdinę fotosesiją. Pasipuoškite kalėdiniais megztiniais, kaukėmis ar tiesiog eglutės girliandomis. Naujausiais išmaniaisiais darytas nuotraukas sunku atskirti nuo fotografuotų profesionaliu fotoaparatu, tad geriausius kadrus galėsite įsikelti ne tik į savo socialinius tinklus, bet ir atsiminimui pasikabinti ant sienos.


Tikrai nereikia išlaidauti fotografui vien tam, kad nuotraukose matytųsi visi šeimos nariai – pasidarykite smagių asmenukių. Vis daugiau išmaniųjų pasižymi plataus kampo objektyvais, kurie leidžia į kadrą sutalpinti kur kas didesnę kompaniją. Negana to kompanija „Samsung“ telefonuose „Galaxy Note10+“ pristatė ir dar vieną sprendimą – asmenukes fiksuoti naudojantis „S-Pen“ rašikliu, tarsi nuotolinio valdymo pulteliu. Tokiu būdu perjungti kameros režimus ir fotografuoti galima net ir per atstumą.

Apsikeitimas dovanomis

REKLAMA


Dovanos – smagiausia Kalėdų dalis mažiesiems, tačiau net jeigu šeimoje nėra mažų vaikų, apsikeitimą dovanomis galite paversti smagiu procesu suaugusiems. Susitarkite, kad kiekvienas šeimos narys nupirks po vieną dovaną. Kalėdų dieną jas sudėkite į maišą ir traukite loterijos būdu.


Tam, kad būtų dar smagiau, ant lapelių surašykite užduotis, kurias kiekvienas turėtų atlikti, prieš traukdamas dovaną. Taip pat, galite surengti dovanų medžioklę ir dovanas paslėpti namuose. Kiekvienas gaus tą dovaną, kurią suras pirmiausia.


Kalėdiniai žaidimai


Puiki išeitis, kaip užimti šeimą po vakarienės – surengti stalo žaidimų turnyrą. Tam, kad būtų didesnis azartas iš anksto pasirūpinkite prizais. Tai gali būti saldainiai, rankų darbo gaminiai ar tiesiog nebrangios smulkmenos. Jei neturite stalo žaidimų – būkite kūrybiški ir prasimanykite jų patys.


Nesunkiai įgyvendinama idėja gali būti kalėdinė viktorina – įvairiausių idėjų užduotims galima pasisemti internete. Suskirstykite šeimą nedidelėmis komandomis ir duokite kiekvienai atlikti užduotis: sukurti kalėdinį sveikinimą, įminti kalėdines mįsles ar spėlioti, kalėdinių dainų atlikėjus.

REKLAMA


Šventinė ekskursija


Visą dieną sėdėti prie vaišėmis nukrauto stalo gali ne tik atsibosti, bet ir grėsti persivalgymu, tad neilgas pasivaikščiojimas leistų ne tik prasimankštinti, bet ir įkvėpti gryno oro. Suorganizuokite šeimai smagią kalėdinę ekskursiją – nueikite kartu nusifotografuoti prie miesto eglės, aplankykite Kalėdų miestelį ir lauke išgerkite arbatos.


Jei Kalėdų vakaras džiugina sniegu – prisiminkite vaikystę ir surenkite gražiausio sniego senio varžybas arba draugišką sniego mūšį.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)