Receptas tikriems smaližiams: šokoladinis sūrio tortas (video)

Receptas tikriems smaližiams: šokoladinis sūrio tortas (video)


INGREDIENTAI:


200 g. kakavinių sausainių;
60 g. tirpinto sviesto;
500 g. kreminio sūrio (pavyzdžiui, „Philadelphia“)
100 g. cukraus;
žiupsnis druskos;
1 v.š. kakavos miltelių;
3 kiaušiniai;
120 g. grietinės;
240 g. tirpinto juodo arba pieniško šokolado;
200 g. riebios grietinėlės.


GAMINIMAS:


1. Sausainius sutrupinkkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Sausainių mase išklokite sviestu išteptą kepimo formą, gerai suspauskite ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 10 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti, kol gaminsite įdarą.


2. Įdarui mikseriu iki purumo suplakite kreminį sūrį. Po truputį supilkite cukrų, druską, kakavos miltelius, po vieną sumuškite kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno. Supilkite pravėsusį tirpintą šokoladą (120 g.), įmaišykite grietinę ir gerai išmaišykite.


3. Įdarą supilkite į formą ir dėkite kepti 45 minutėms 150 laipsnių temperatūroje. Baigus kepti, išjunkite orkaitę ir palikite tortą joje dar valandai laiko. Išimkite iš orkaitės, iki galo atvėsinkite ir išimkite tortą iš formos.


4. Nedideliame puode pakaitinkite grietinėlę (80 g.), užpilkite ją ant šokolado (120 g.), palikite kelioms minutėms ir maišykite, kol šokoladas ištirps.

REKLAMA


5. Į atskirą dubenį supilkite likusią šaltą grietinėlę (120 g.) ir ją išplakite iki standžių putų. Į jas supilkite tirpintą šokoladą ir išmaišykite. Paruoštą masę sudėkite į konditerinį maišelį ir papuoškite kremu tortą. Dėkite jį į šaldytuvą bent 30 minučių.


Skanaus!








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)