Kaip paįvairinti pasivaikščiojimus su vaikais?

Kaip paįvairinti pasivaikščiojimus su vaikais?


Vaikščiojimas su vaikais gali būti puikus būdas suartėti ir mankštintis, tačiau taip pat gali būti iššūkis juos sudominti. Kai vaikai pradeda nuobodžiauti, jie gali pradėti murmėti, klausti, kada eisite namo, ir pasivaikščiojimas visiems taps ne toks malonus. Tačiau pasitelkę kūrybinį mąstymą, pasivaikščiojimus galite paversti jaudinančiais ir smagiais nuotykiais, kurių lauksite ir jūs, ir jūsų vaikai.


Keletas idėjų, kaip pasivaikščiojimą su vaikais padaryti įdomesnį:


1. Mokykitės suprasti žemėlapį. Sudėliokite ėjimo maršrutą „Google“ žemėlapyje ar kitoje patogioje programėlėje ir paprašykite vaiko būti pasivaikščiojimo vedliu.


2. Pasivaikščiojimas su moneta. Eikite be konkretaus maršruto, o kryptį, kurią rinktis lai nulemia mesta moneta ir iškritusi jos pusė. Meskite monetą prie kiekvienos gatvių, kelių ar takelių sankryžos.


3. Pasiimkite su savimi padidinimo stiklą ir su juo tyrinėkite aplinką pakeliui. Jei vaikštote gamtoje, galite netgi surengti vabalų pažinimo ekspediciją.

REKLAMA


4. Duokite vaikams užduotį. Pavyzdžiui, pasivaikščiojimo metu pamatyti penkis pasirinktos spalvos automobilius, rasti penkis skirtingų medžių lapus arba pastebėti tris skirtingus paukščius ir pan.


5. Pasiimkite muilo burbulų ir kelionės metu juos pūskite.


6. Įsimeskite spalvotų kreidelių. Mieste galėsite piešti ant šaligatvių, o gamtoje - spalvinti rastus mažus akmenėlius. O gal pasitaikys vienas didelis akmuo ir jį galima bus visą apipiešti.


7. Eidami prisirinkite lapų, įdomių formų žolių, gėlių žiedų. Namuose juos sudžiovinkite ir žiemą iš jų galėsite kurti paveikslėlius.


8. Meskite sau iššūkį. Galbūt nueiti daugiau žingsnių nei per paskutinį pasivaikščiojimą. O gal rasti didžiausią pagalį, mažiausią akmenį, įkopti į didelį kalną nesustojant pailsėti. Tiks bet koks įkvepiantis ir visiems smagus iššūkis.


9. Garsų ir spalvų medžioklė. Eidami kvieskite vaikus išgirsti tam tikrus garsus ar rasti tam tikras spalvas. Pavyzdžiui, klausykite, kaip loja šuo, burzgia važiuojantis automobilis, ošia medžiai.

REKLAMA


10. Žaiskite fotografus. Duokite vaikams seną fotoaparatą ar telefoną ir lai jie įamžina įdomiausias ėjimo akimirkas. Vėliau visi drauge išrinkite geriausius kadrus ir iš jų sukurkite foto knygą ar suruoškite namie parodą.


11. Abėcėlės tvarka ieškokite raidžių gatvių pavadinimų lentelėse, parduotuvių iškabose, lauko reklamose.


12. Kurkite istorijas iš pavadinimų dalykų, kuriuos eidami matote aplink.


13. Su tam skirtomis programėlėmis sukurkite neįprastos formos maršrutą pasivaikščiojimui. Tikrai smagu bus įveikti drugelio, širdutės, roboto ar kitos netikėtos formos kelią.


14. Pasiimkite mėgstamiausių užkandžių ir gražioje vietoje pakeliui suruoškite pikniką.


15. Įtraukite vaikus į „geocaching“ ir raskite jūsų mieste ar apylinkėse dėžutėse paslėptus „lobius“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)