Išlaidas sumažinti padės viena gudrybė telefone: kaip ji leis taupyti kasdien?

Išlaidas sumažinti padės viena gudrybė telefone: kaip ji leis taupyti kasdien?


Siekiantiems sumažinti kasmėnesines išlaidas, visai nebūtina imtis drastiškų priemonių ir atsisakyti daugelio dalykų – taupyti gali padėti telefonuose veikiančios programėlės. Išmanūs įrankiai padės išleisti mažiau, kadangi suteiks visas galimybes sportuoti, ruošti maistą ar pramogauti namuose.


„Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius tikina, kad pasitelkus technologijas, galima sumažinti išlaidas neatsisakant mėgstamų veiklų ar pirkinių – aplikacijos užtikrina galimybę įsigyti rūbų, aktyviai sportuoti ir skaityti knygas pigiau.


Sportui namuose – „Fit on“. Norint palaikyti gerą fizinę formą, nebūtina kas mėnesį mokėti už sporto klubą. „Fit on“ programėlė telefone bus lyg asmeninis jūsų treneris namie – čia rasite didžiulę pratimų vaizdo įrašų biblioteką, suasmenintus planus ir meditacijas. Aplikacijoje galima rinktis labiausiai patinkančią sporto rūšį nuo kardio iki jėgos treniruočių ar pilateso, čia pateikiama ir daugybė informatyvių straipsnių bei patarimų, kaip pasirūpinti savo sveikata.

REKLAMA


Jums labiausiai tinkančių pratimų galėsite ieškoti su išmaniais filtrais, kurie leis atrasti treniruotes pagal norimą kategoriją, kūno dalį ar intensyvumą. Įrankis leis stebėti savo pažangą ar net didinti motyvaciją dalyvaujant įvairiuose iššūkiuose.


Restoranui jūsų virtuvėje – „Kitchen Stories: tasty recipes“. Turbūt didžiausią dalį pinigų kas mėnesį išleidžiame maistui, tačiau dažniau gamindami namie, galime sutaupyti ir dalį šių išlaidų. „Kitchen Stories“ turi daugybę nemokamų mokomųjų vaizdo įrašų ir straipsnių apie maisto gaminimą – čia rasite ne tik profesionalų, bet ir kitų vartotojų receptus bei patarimus, kaip panaudoti namie turimus produktus.


Aplikacijoje susikūrus asmeninį profilį, jame galima išsaugoti mėgstamų patiekalų receptus ir prireikus juos itin lengvai pasiekti. Čia veikiančios technologijos automatiškai sudarys reikiamų prekių sąrašą ir pritaikys ingredientų kiekį, kad pagamintumėte reikiamą skaičių porcijų bei nešvaistytumėte maisto.

REKLAMA


Pigesnėms knygoms ir žurnalams – „Antanukas“ ir „Kindle“. Elektroninė knyga prieš popierinę pranašesnė ne tik užimama vieta namuose, bet ir kaina. Lietuviškam turiniui rekomenduojama „Antanukas“ aplikacija, kuri įrenginiuose atveria daugybę įvairaus žanro knygų. Čia veikiantys įrankiai leidžia pažymėti patikusią vietą, automatiškai išsaugoti užverstą puslapį bei pritaikyti skaitymą pagal jūsų poreikius – didinti tekstą ar koreguoti puslapių išdėstymą.


Aplikacijose galite rasti ne tik knygų, bet ir žurnalų bei laikraščių, vienas tokių įrankių yra itin pamėgtas „Kindle“. Ši programėlė išsiskiria paprastu valdymu, veikiančia žodyno funkcija bei „Google“ paieška. Jeigu labiau mėgstate popierines knygas, tačiau nenorite išlaidauti, reikėtų pro akis nepraleisti „Bookswap.lt“ svetainės, kurioje perskaitytas knygas galite nemokamai keisti į naujas.


Rūbams ir daiktams – „Vinted“. Jeigu nenorite ištuštinti piniginės pirkdami rūbus, baldus ar vaikiškus žaislus, pasirūpinkite „Vinted“ aplikacija telefone. Šis įrankis suteikia visas galimybės įsigyti ir net parduoti dėvėtus daiktus pigiau. Aplikacijoje galima ne tik apsipirkti, bet ir bendrauti su kitais nariais, greitai rasti dominantį daiktą pagal tikslius filtrus bei gauti įspėjimus apie sumažėjusias kainas. Taip sutaupysite ne tik pinigų ir laiko, bet ir prisidėsite prie tvaresnės aplinkos.


Mažesnėms degalų išlaidoms – „Kurohudas.lt“. Ši aplikacija leis įsigyti degalus už mažiausią kainą jums patogiausiose degalinėse. Čia veikiančiame žemėlapyje rasite didžiausius degalinių tinklus ir spalvomis pažymėtas degalų kainas, tad itin lengvai palyginsite jas tarpusavyje. Programėlėje pateikiama daugiau negu 600 degalinių aktyviai atnaujinami duomenys, čia galite ieškoti degalų kainų pagal vietovę, prekės ženklą ir rūšį.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)