Elektroniniai kraujospūdžio matuokliai: ką naudinga žinoti ir kaip pasirinkti tinkamą?

Elektroniniai kraujospūdžio matuokliai: ką naudinga žinoti ir kaip pasirinkti tinkamą?


Namuose naudinga ne tik pirmosios pagalbos vaistinėlė. Siekiant efektyviai stebėti savo sveikatą ir būklę, labai svarbu namuose turėti ir kitų, papildomų medicininių priemonių. Puikus to pavyzdys, kraujospūdžio matuoklis. Dėka šio nebrangaus ir lengvai naudojamo prietaiso, bet kuriuo metu galima pasitikrinti savo kraujospūdį.


Gauti duomenys gali padėti nustatyti ligas, sutrikimus ar patvirtinti negalavimus. Tokiu būdu, ligas ir negalavimus galima pažaboti ir valdyti. Net jei ir neturite su kraujotaka susijusių problemų, tokį įrenginį namie turėti tikrai verta ir naudinga.


Vis dėlto, kraujospūdžio aparatų pasirinkimas yra labai platus, skirtingi tipai, modeliai ir ypatybės užtikrina, kad kiekvienas ras sau tinkamiausią. Na, o norint išsirinkti tinkamai ir teisingai, prieš įsigyjant naudinga atsižvelgti į kelis, labai svarbius dalykus. Juos ir dar daugiau aptarsime šiame straipsnyje.


Kraujospūdžio matuoklių tipai


Kraujo spaudimo aparatas – naudingas ir labai praktiškas įrenginys, leidžiantis nustatyti ir sužinoti esantį kraujo spaudimą. Tai puiki prevencinė ir stebėjimui skirta priemonė, kuri gali padėti efektyviai stebėti sveikatos būklę, užkirsti kelią ligoms ar jas suvaldyti. Tiesa, naudinga žinoti ir tai, kad kraujospūdžio aparatai gali būti skirtingų tipų, kurių yra du. Pirmasis, klasikiniai, standartiniai rankiniai kraujo spaudimo aparatai. Jie turi rankiniu būdu pripučiama manžete ir matavimą atlieka pasitelkiant auskultacijos technologiją.

REKLAMA


Nors nėra brangūs, jie yra itin tikslūs, todėl, juos dažniausiai, matome ligoninėse, gydytojų kabinetuose. Vis dėlto, norint gauti tikslius ir aiškius duomenis, jais reikia mokėti naudotis, turėti tam tikrų įgūdžių. Tuo tarpu, namų naudojimui žmonės, dažniausiai, renkasi itin lengvai naudojamus elektroninius kraujospūdžio matuoklius. Šiomis dienomis, jie populiariausi.


Tai automatiniai aparatai, kurie turi automatiškai prisipučiančią manžetę ir gautus duomenis apie kraujospūdį parodo skaitmeniniame ekrane. Tokius rodmenis lengva perskaityti ir suprasti. Negana to, dalis modelių gali suteikti ir papildomų duomenų, susijusių sveikata. Nors yra laikomi ne tokiais tiksliais, šie kraujo spaudimo aparatai yra lengviau ir patogiau naudojami.


Riešinis ar žastinis: kurį matuoklį pasirinkti?


Renkantis elektroninį kraujospūdžio matuoklį teks apsispręsti ar jums reikalingas ant riešo ar ant žasto dedamas kraujospūdžio matuoklis. Ant žasto dedami, žastiniai kraujospūdžio matuokliai yra laikomi tikslesniais. Taip pat, jie yra ir didesni. Tuo tarpu, riešiniai - mažesni ir patogiau naudojami, bet gali nesuteikti tokių tikslių rodmenų. Juos patogiau pasiimti į keliones, jie neužima tiek daug vietos. Abiejų tipų matuokliai veikia tuo pačiu principu.

REKLAMA


Kokius duomenis suteikia matuoklis?


Elektroniniai kraujospūdžio matuokliai yra pranašūs tuo, kad, dažniausiai, suteikia ne tik kraujo spaudimo duomenis, bet ir kitus rodiklius. Pavyzdžiui, yra modelių, kurie papildomai išmatuoja ir širdies ritmą, pulsą. Dalis modelių taip pat geba išsaugoti atmintyje buvusių matavimų duomenis. Tokiu būdu, lengviau galima stebėti sveikatos būklę, gijimo procesą. Taip pat, galima rasti modelių, kurie suteikia kelių naudotojų funkciją, leidžiančia įrenginiu efektyviai naudotis keliems žmonėms. Itin pažangūs ir modernūs modeliai net gali įspėti apie hipertenziją, kitas ligas.


Dydis


Prieš įsigydami įsitikinkite, kad pasirinktas kraujo spaudimo matuoklis yra jums tinkamo dydžio, puikiai ir tinkamai telpa ant rankos. Netinkamo dydžio matuoklio naudojimas gali lemti netikslius duomenis. Dažnas modelis turi reguliuojamo dydžio manžetes, o riešiniai modeliai, dažniausiai, tinka visiems žmonėms ir yra vieno dydžio. Jei tiksliai nežinote, kokį matuoklį rinktis, išmatuokite savo rankos apimtį.


Atsižvelgdami į tai tikrai išsirinksite sau tinkamą modelį. Žinoma, svarbus yra ne tik manžetės, bet ir kraujospūdžio matuoklio ekrano dydis. Ekranas turėtų būti pakankamai didelis, kad jame būtų lengva ir aišku matyti duomenis. Taip pat, jis turėtų būti ryškus, o skaičiai jame - suprantamo ir didelio šrifto. Tai ypač svarbu, jei kraujospūdžio aparatu naudotis vyresnio amžiaus žmogus.



Tinkamai pasirinktas kraujo spaudimo aparatas garantuos efektyvų ir tinkamą veikimą, leis tiksliai ir lengvai išmatuoti kraujospūdį ir stebėti sveikatos būklę.


Apsilankykite Varle.lt internetinėje parduotuvė. Tik čia rasite puikias kainas, šaunias akcijas ir platų prekių, o taip pat ir kraujo spaudimo matuoklių pasirinkimą! Čia visada žemos kainos!







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)