5 žingsniai, kaip teisingai montuoti parketą

5 žingsniai, kaip teisingai montuoti parketą


Grindys – tai ilgalaikė namų investicija, todėl svarbu, kad šios būtų ne tik iš aukštos kokybės medžiagų, bet ir tinkamai montuojamos. Norint mėgautis medinių grindų teigiamomis savybėmis, svarbu užtikrinti sklandų, nuoseklų jų montavimą. Trumpai pateiksime 5 grindų įrengimo žingsnius, kurie padės geriau įsivaizduoti procesą, leidžiantį mėgautis kokybiška, stilinga grindų danga.


1. Išsirinkite medžio rūšį


Pirmas žingsnis, kurį turėtumėte atlikti, tai išsirinkti medžio rūšį. Nuo jos priklauso parketlenčių spalva, fizinės savybės. Šiuolaikinės parketlentės dažniausiai gaminamos iš uosio arba ąžuolo. Uosio medinės grindys, nors ir pasižymi kietumu, yra ypač patvarios net keičiantis namų sąlygoms. Ąžuolo parketlentės – šiek tiek minkštesnės, geriau „sugeriančios“ vaikščiojimo garsus.


Esminis skirtumas – spalva. Uosio lentos yra šviesesnės, todėl ant jų ryškiau matosi medžio raštai, o ąžuolo – tamsesnės, sodresnės. Rinkdamiesi parketlentes, atsižvelkite į tai, koks interjero stilius dominuoja ar kokį ketinate kurti. Tai dažniausiai padiktuoja, kokio atspalvio grindis geriausia įsigyti.

REKLAMA


2. Leiskite parketlentėms aklimatizuotis


Aklimatizacijos esmė – parketlenčių prisitaikymas prie patalpos temperatūros, drėgmės lygio. Atidarę pakuotę, tiesiog palikite ją kelioms dienoms gulėti erdvėje, kurioje jas ketinate kloti. Šiuo žingsniu užtikrinsite, kad parketo lentos po montavimo darbų nesideformuos.


3. Paruoškite pagrindą


Dar nepradėjus kloti grindų, svarbu įsitikinti, ar pagrindas yra pakankamai sausas, lygus, tvirtas. Atkreipkite dėmesį į tai, ar pagrindas pakankamai sutvirtėjęs, paprastai tai užtrunka 2–3 mėnesius. Taip pat įsitikinkite, kad nelygumai neviršija 3 mm per 2 metrus, o drėgnumas – 1,5 % pagal CM skalę. Tinkamai paruoštas pagrindas prisideda prie parketo patvarumo.


4. Montuokite parketą


Prieš montuodami parketą, pirmiausia išsirinkite parketlenčių klojimo raštą. Šiandien yra 3 populiariausi raštai: tradicinis, įprasta arba prancūziška eglutė. Tradicinis klojimas – įprastas lentų klojimas skersai arba išilgai pagal lentų kryptį. Eglučių raštai šiek tiek sudėtingesni. Įprasta eglutė išgaunama sujungiant lenteles 90° kampu. Prancūziška – dėliojant 45° kampu nupjautas lenteles.

REKLAMA


5. Užbaikite apdailos detalėmis


Jei neturite patirties, tačiau norite kokybiškai atlikto darbo, patikėkite visą procesą savo srities profesionalams. Specialistai, išklausę gyventojų poreikius, kokybiškai atliks ir užbaigs darbus. Paskutiniai montavimo darbai – lentelių išpjovimai šalia sienų, durų, radiatorių ar kitų kambario elementų. Tinkamai išpjautose skylėse nesikaups dulkės ir kiti nešvarumai.


Šiandien parketas – vienas populiariausių pasirinkimų. Ne veltui, mat jis užtikrina ilgaamžį, greitai iš mados neišeinantį interjerą ir suteikia išskirtinio jaukumo patalpoms. Atsižvelgę į aukščiau minėtus žingsnius, sukursite tvirtą namų pagrindą. Tinkamos aplinkos sąlygos, sklandūs montavimo darbai ir specialistai užtikrins patvarias, funkcionalias grindis.


Partnerių turinys.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)