Būtiniausi virtuvės įrankiai namuose

Būtiniausi virtuvės įrankiai namuose


Virtuvėje nuolat verda veiksmas. Čia gaminamas maistas, plaunami indai, laikoma daugybė svarbių indų, priemonių ir rakandų, kurie panaudojami ne tik tada, kai atliekame kasdienius namų ruošos darbus, bet ir priimant svečius, rūpinantis visa buitimi. Didelė rūpesčių gausa sukelia ir poreikį turėti įvairiausių priemonių ir įrankių tų rūpesčių valdymui bei sprendimams. Šiame straipsnyje apžvelgsime tai, kas yra reikalingiausi ir būtiniausi virtuvės įrankiai namuose. Informacija turėtų būti aktuali tiek naujai namuose įsikuriantiems, tiek tiems, kurie ruošiasi pirkti dovaną visiems naujakuriams.


Peilių galąstuvas


Peilių ir virtuvės įrankių rinkinių svarba – savaime suprantama. Tačiau vos po kelių mėnesių peilio naudojimo, galima pastebėti, kad jis pjauna šiek tiek prasčiau ar mažiau tiksliai. Tokiu atveju keisti peilį nebūtina, tačiau taip pat nebūtina ir vargti su prastesniu įrankiu. Jeigu turite galąstuvą, bet kurį peilį galėsite pagaląsti ir vėl turėti aštrų, puikiai pjaunantį virtuvės įrankį.

REKLAMA


Tikrai verta pirkti aukštos kokybės galąstuvą, kadangi jis tarnaus labai ilgai ir suteiks didžiulę naudą rūpinantis maisto gamyba.


Matavimo indų rinkinys


Gaminant maistą ir ypač, jeigu dažnai išbandote naujus receptus, reikia tikslaus matavimo bei dozavimo. Norint išgauti geriausią skonį ir rezultatą, ne visada užtenka matyti „iš akies“. Kai kada reikia tikslumo, kadangi pačių ingredientų kokybė ir savybės gali būti ne visiškai vienodos. Šiai problemai spręsti praverčia matavimo indai ir dozavimo šaukšteliai, samteliai.


Įvairių talpų matavimo indai šonuose turi gradacijos skales, kurios leidžia lengvai nustatyti tūrį, o vandens atveju – ir svorį. Jūs galite pasinaudoti skaičiuokle arba suderinti matavimo indą su virtuvinėmis svarstyklėmis, kad visada žinotumėte, kokių ingredientų ir kiek jų dėti.
Peilių ir kitų virtuvės įrankių dėtuvė


Virtuvėje, laikui bėgant, tikrai prisikaups tiek daiktų, kad bus sunku kompaktiškai viską sudėti į stalčiukus arba jiems skirtas, nedideles erdves. Dėl to labai pravartūs yra visi sprendimai, kurie leidžia kūrybiškai ir ergonomiškai išnaudoti laisvą erdvę. Vienas iš jų – skylėtos peilių, žirklių ar kitų įrankių dėtuvės. Jos yra pastatomos ant stalo ar stalviršio ir į jas galima susmaigstyti įvairių dydžių peilius ar kitus virtuvės įrankius Tai atlaisvina vietos stalčiuose ar kitose erdvėse bei leidžia visuomet po ranka turėti tai, ko labiausiai reikia.

REKLAMA


Indų džiovyklė


Indų džiovyklės yra labai praktiški, nedaug vietos užimantys, bet labai daug naudos duodantys įrankiai virtuvėje. Jos gali būti daugybės skirtingų formų, dydžių ir tipų, tačiau verta išskirti du. Pirmasis tipas, tai tradicinės indų džiovyklės, į kurias sudedame ką tik išplautus indus. Jie ten nuvarva, nudžiūva ir tada juos galima dėti į lentynas, stalčius. Na, o kai kas indų džiovyklę visada laiko pilną, kadangi paprasčiausiai trūksta vietos arba nepatinka indus dėti į stalčius, lentynas.


Antrasis džiovyklių tipas yra sulankstomi padėklai. Šie, dažniausiai guminiai padėklai būna labai kompaktiški ir praktiški. Ant jų galima padėti ką tik išplautus indus. Guma puikiai sugeria drėgmę ir jos nebijo. Tad indai nuvarva, juos, jau išdžiūvusius, galima dėti į jiems skirtą vietą, o džiovyklę sulankstyti arba lengvai paslėpti kitoje, jai skirtoje vietoje.


Skirtingų dydžių pjaustymo lentelės


Nėra nei patogu, nei praktiška ant vienos lentelės pjaustyti ir mėsą, ir vaisius. Jeigu ant tos pačios lentelės pjaustysite česnakus, o po to ir braškes, natūralu, kad pastarųjų skonis bus gerokai sugadintas. Tai taip pat nėra gerai iš higienos pusės. Dėl to daug kas pataria mėsai ir daržovėms bei aitriems produktams naudoti vieną lentelę, o vaisius, duoną ar kitus produktus, pjaustyti ant kitos. Turėdami skirtingo dydžio, skirtingą paskirtį turinčių lentelių (bent 2), galėsite daug lengviau ir paprasčiau atlikti visus darbus.



Daugiafunkciniai atidarytuvai


Skardinei, buteliui atidaryti, kamščiui ištraukti ar kitiems darbams atlikti tikrai reikia atidarytuvo. Verta įsigyti daugiafunkcinį atidarytuvą, kad jis galėtų padėti atsukti ar atkimšti kuo daugiau skirtingų indų ir taros. Nors poreikis atkimšti pvz., vyno butelį ar atidaryti skardinę atpjaunant dangtelį gali iškilti pakankamai retai, tačiau kai jis iškyla, bet neturite įrankio, su kuriuo tai padaryti, būna tikrai apmaudu. Šį įrankį apsimoka turėti dar ir dėl to, kad jis nebūtinai yra brangus.


Partnerio turinys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)