Makiažas vos per kelias minutes

Makiažas vos per kelias minutes


Išmokime pasigražinti greitai, bet nepriekaištingai. Vos per kelias ar keliolika minučių. Neįmanoma? Viskas įmanoma – tereikia įsidėmėti keletą svarbių patarimų.


Birutė JANČIENĖ


Kosmetologė Odeta Vainiūtė tikina, kad bet koks (ir dieninis, ir vakarinis) makiažas dailiau gula ant sveikos, prižiūrėtos odos. Tad nepamirškite ja pasirūpinti – bent kartą per savaitę nušveisti ir palepinti drėkinamąja kauke, o prieš makiažą sudrėkinti veidą, tarkime, lengvos tekstūros serumu.


Natūralus dieninis makiažas


Vientisą, harmoningą makiažo įspūdį sukursite naudodamos tą pačią spalvų paletę lūpoms, akims ir skruostams. Taigi, rinkitės panašaus atspalvio skaistalus, lūpų dažus ir akių šešėlius. „Darydamos kasdienį makiažą vadovaukitės principu, jog mažiau yra daugiau, – pataria specialistė. – Svarbiausia, kad veido oda atrodytų natūrali ir sveika.“ Dieninis makiažas turi suteikti odai gaivumo, pašviesinti (užmaskuoti) patamsėjusius paakius ir paryškinti žvilgsnį.

REKLAMA


Pirmasis veiksmas ryte – odą sudrėkinti lengvu serumu, toniku arba gelinės konsistencijos lengvu kremu. Tik ne maitinamuoju ar riebiu! Toks trukdo tolygiai padengti odą skystąja (kremine) pudra.


Kitas veiksmas – paslėpti odos nelygumus skystąja pudra arba maskuojamuoju balzamu (angl. Beauty Balm, arba Blemish Balm) – vadinamuoju BB kremu, kuris suvienodina veido odos spalvą, odą drėkina, suteikia jai matinio atspalvio. Kosmetologė pataria rinktis priemonę, kurios spalva nėra tamsesnė už kaklo odą, antraip veidas atrodys lyg su kauke. Beje, visai nebūtina pudros ar BB kremo tepti ant viso veido (nebent oda paraudusi, nelygi ir pan.) – pakaks pamaskuoti problemines vietas: patamsėjusius paakius, spuogelius ir pan.


Tuomet pereinama prie veido modeliavimo. Pasitelkite tamsesnę (bet ne daugiau nei pora tonų nei natūrali veido odos spalva) biriąją pudrą. Pakanka minkštu šepetėliu lengvai perbraukti po skruostais.

REKLAMA


* Akių makiažas. Pirmiausia pagražinkite akių vokus. Kasdieniam makiažui pakaks patepti juos kremine pudra arba veido modeliavimo priemone. Akių vokus padenkite švelniu atspalviu, o kampučius – šiek tiek tamsesniu. Žvilgsnis atrodys gilesnis. Galimas ir kitas vokų gražinimo būdas: viršutinius akių vokus (palei blakstienas) perbraukite akių pieštuku arba akių kontūro plunksnele. Tuomet makiažo šepetėliu švelniai išsklaidykite ryškią liniją. Blakstienų tušu lengvai ir tolygiai paryškinkite blakstienas. Antakius perbraukite šepetėliu (sušukuokite) ir paryškinkite specialiu šešėliu ar geliu.


* Lūpos – paskutinis makiažo akcentas. Kasdienai nelabai tinka ryškios spalvos. Pakaks patepti lūpas neutralios spalvos šviesiu blizgiu. Negalite apsieiti be ryškesnių lūpų? Tebūnie! Beje, ryškesnės lūpos turi ir šiokį tokį pliusą – nukreipia dėmesį nuo makiažo trūkumų kitose veido srityse.


Patarimai blondinėms ir brunetėms


Kokius makiažo atspalvius rinktis šviesiaplaukėms? O. Vainiūtė pataria vengti itin sodrių ir ryškių spalvų (darant ne tik kasdienį, bet ir vakarinį makiažą). Rinkitės pastelines spalvas, švelnius atspalvius. Blakstienas paryškinkite geriau ne juodu, o pilku ar rudu tušu. Dienos makiažui venkite akių kontūro pieštuko. Antakiams irgi rinkitės rudų atspalvių paletę. Blyškios odos šviesiaplaukės antakius gali vos vos paryškinti švelniai rudu atspalviu. Juodos antakių linijos blondinėms visiškai netinka – sendina ir suteikia veidui griežtumo bei rūstumo. Lūpoms puikiai tinka švelniai rožinė spalva. Naudosite skaistalus? Tuomet tegu jie būna lengvos persikų spalvos.



Grožio specialistė primena, kad tamsiaplaukės, priešingai nei blondinės, turėtų vengti per daug šviesių spalvų, pastelinių atspalvių. Brunetėms svarbu paryškinti veido odą. Mat tamsiaplaukių veidas visad atrodo blyškokas. Todėl patariama rinktis ryškesnių, intensyvesnių spalvų makiažo priemones. Vokus gražinkite persikiniais, violetiniais, gelsvais ar žalsvais atspalviais. Antakius dažykite šiek tiek šviesiau už natūralią plaukų spalvą. Lūpos? Tinka ir raudona (tik ne itin sodri ir intensyvi) spalva. Norėdamos sukurti kuo natūralesnį įvaizdį rinkitės rudus atspalvius.


Trumpai ir aiškiai


„Kai moterys klausia, ar galima pasigražinti vos per 20 minučių, atsakau, kad ši procedūra įmanoma ir per dar trumpesnį laiką“, – šypsosi kosmetologė ir siūlo itin greitą makiažą.


* Pirma. Kaip mikliai suteikti veidui atspalvį? Tereikia sumaišyti šiek tiek makiažo pagrindo su įprastu dieniniu kremu ir tuo mišiniu tepti veidą bei kaklą.


* Antra. Blakstienas paryškinkite tušu – akys atsivers.


* Trečia. Lūpas perbraukite blizgiu.


Štai ir viskas!


Na, o jei turite šiek tiek daugiau makiažui skirtų minučių, tuomet:


* Specialia kempinėle makiažo pagrindu padenkite veidą ir kaklą – veido spalva atrodys lygi ir natūrali.


* Papudruokite veidą biriąja pudra, šepetėliu braukdamos pagal veido plaukelių augimo kryptį.


* Skruostus paryškinkite skaistalais – taip suteiksite jiems natūralaus rausvumo. Skaistalais galite išryškinti veido kaulų struktūrą. Tereikia dideliu švelniu skaistalų šepetėliu sukamaisiais judesiais perbraukti skruostikaulius ir šiek tiek paryškinti veido šonus.


* Akių vokus paryškinkite akių vokų šešėliais. Skubate? Dažykite vokus tik viena spalva. Šviesios, lengvos spalvos suteiks žvilgsniui gyvybės, sodresnės spalvos – gylio.

REKLAMA


* Pasidažykite blakstienas.


* Paskiausiai mėgstamais lūpų dažais ar blizgiu perbraukite lūpas.


Makiažo priemonių krepšelis


Įsigykite maskuoklių – skystų, pieštukinių ir pan. Ši priemonė visada pravers – nežinia, kada koks spuogas iškils ant nosies arba kaip nubudus atrodys paakiai.


Būtinai turėkite po ranka BB kremo arba skystosios pudros – nelygu, kuri priemonė labiau tinka ir patinka. Jeigu jūsų veido oda nėra problematiška, rinkitės BB kremą. Puikiai tiks nenorinčioms apsunkinti veido keliais makiažo pagrindo ir pudros sluoksniais. Šie kremai gerai odą drėkina ir puikiai atstoja kreminę pudrą. Jei norite paslėpti didesnius odos nelygumus: spuogelius, veido raudonį ar maišelius po akimis, naudokite vadinamąjį CC (angl. Color Control) kremą – jis idealiai maskuoja visus trūkumus. Prieš įsigydamos šių kremų pasitarkite su specialistu ir nusistatykite odos tipą. Toms, kurių oda riebi, tinka ne visi BB ar CC kremai – kai kurie gali dar labiau paryškinti odos blizgesį.


Naudojate skystąją pudrą? Rinkitės tokią priemonę, kurios sudėtyje nėra aliejų. Antraip kimšis veido odos poros.


Birioji (kompaktinė) pudra naudojama norint suvienodinti veido spalvą, pašalinti blizgesį.


Nepamirškite antakiams formuoti skirtų šešėlių ar gelio. Tvarkingi ir šiek tiek paryškinti antakiai suteikia veidui išraiškingumo.


Kasdieniam makiažui galite įsigyti vienos ar kelių švelnių spalvų vokų šešėlių. Dieną šios priemonės tikriausiai neprireiks. O jeigu ūmai – nenumatyta proga? Tuomet tai tikrai pravers.


Daugiau įdomių ir aktualių straipsnių rasite žurnale „Savaitė“. Jį galite gauti tiesiai į savo namus – užsiprenumeravę arba skaityti elektroninę žurnalo versiją.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)