2022-ųjų domenų registravimo tendencijos

2022-ųjų domenų registravimo tendencijos


Kaip atrasti idealiai sau tinkantį domeną? Apie tai pagalvoja tikriausiai daugelis žmonių, planuojančių kurti interneto svetainę. Dabar, kaip daugybė domenų jau yra užregistruota, ši užduotis gali būti pakankamai nelengva. Visgi nusiminti tikrai nevertėtų. Nors didžioji dalis populiariųjų domeno galūnių (TLD) jau išgraibstyta, kiekvienais metais atsiranda vis daugiau naujų pasirinkimų. Ir tai puikiai atsispindi pasaulinėse ateinančių metų tendencijose.


2021-aisiais išpopuliarėję TLD ir toliau dominuos


Remiantis Anglijoje įsikūrusios hostingo įmonės „Heart Internet“ duomenimis, viena populiariausių domeno galūnių 2021 metais buvo .me. Žmonių širdis ji pavergė dar 2018 m., kuomet ir buvo pristatyta. Užfiksuota, kad pirmieji 100 tūkst. domenų su galūne .me buvo užregistruoti vos per 48 val.


Manoma, kad tokiam šio TLD išpopuliarėjimui įtakos turėjo ir pasaulinė pandemija. Jos metu daugybė žmonių neteko darbo ir pradėjo dirbti savarankiškai. Todėl išaugo laisvai samdomų darbuotojų, kitaip freelancerių, skaičius. Šiuo metu visame pasaulyje jų yra maždaug 1,2 mlrd., kas sudaro beveik trečdalį visų dirbančių žmonių. Domeno galūnė .me suteikia svetainės adresui asmeniškumo, todėl yra tikrai dėmesio vertas pasirinkimas laisvai samdomiems specialistams.

REKLAMA


Lietuvoje jis nėra toks populiarus, visgi svarstant apie tarptautinės karjeros galimybes, toks TLD tikrai gali būti naudingas. Paprastas ir greitas domenų registravimas gali būti atliekamas jau dabar. Viskas, ką jums reikia padaryti – tiesiog spustelėti ant pateiktos nuorodos.


Beje, panašios sėkmės praėjusiais metais sulaukė ir .live. JAV domenų registro „Donuts“ duomenimis, 2021-aisiais buvo užregistruota net 30 proc. daugiau tokią galūnę turinčių domenų. Tokie pokyčiai taip pat siejami su pandemija, kurios metu žymiai išaugo tiesioginių transliacijų pasiūla. Manoma, kad .live išliks populiarus ir 2022-aisiais.


Vis daugiau dėmesio sulauks aprašomieji domenai


Puikus domeno vardas turėtų kuo geriau atspindėti jūsų veiklą. Tačiau tokį rasti ne taip jau ir lengva – ypač, jei rinka yra konkurencinga. Vienas geriausių sprendimų tokiu atveju galėtų būti aprašomieji domenai, pavyzdžiui, mano.verslas. Jie leidžia visiškai išnaudoti abi domeno vardo puses (tiek prieš tašką, tiek po jo) ir šiuo metu sulaukia vis daugiau populiarumo.

REKLAMA


Be to, tokie domenų vardai yra lengvai įsimenami – o tai yra dar vienas be galo svarbus kriterijus. Tai veiksmingas būdas suteikti savo prekių ženklui daugiau unikalumo ir patrauklumo. Aprašomieji domenų vardai gali būti naudingi ir SEO atžvilgiu, suteikdami daugiau galimybių pirmauti „Google“ paieškos rezultatuose ir taip didinti savo svetainės matomumą.


Kiekvieni metai mums atneša vis naujas tendencijas. Vienos iš jų nuspėjamos labiau, kitos – mažiau. Tai, ar verta pasikliauti tendencijomis, priklauso nuo jūsų. Visgi ekspertų įžvalgos dažnai būna naudingos, o konkrečiai šiuo atveju – gali padėti sustiprinti interneto svetainę. Taigi jei dar tik planuojate tokią kurti, galite drąsiai jomis pasinaudoti.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)