Koronaviruso gydymo dar nebaigęs D. Trumpas ketina dalyvauti antruosiuose debatose

Koronaviruso gydymo dar nebaigęs D. Trumpas ketina dalyvauti antruosiuose debatose


Praėjus trims dienoms po to, kai dėl Covid-19 infekcijos buvo paguldytas į ligoninę, JAV prezidentas Donaldas Trumpas grįžo į Baltuosius rūmus. Televizija naktį į antradienį rodė, kaip D. Trumpas, išvykdamas iš Walterio Reedo ligoninės, dėvi baltą chirurginę kaukę. Jis sugniaužė pergalės kumštį ir iškėlė nykštį žiniasklaidos atstovų link. Atsakydamas į reporterio klausimą, kiek žmonių Baltuosiuose rūmuose užsikrėtė, D. Trumpas tepasakė: „Labai ačiū“. „Marine One“ sraigtasparnis nuskraidino prezidentą į Baltuosius rūmus, kur jis, medikų duomenimis, tęs gydymą.


Vaizdo įraše oficialioje D. Trumpo tviterio paskyroje matyti, kaip D. Trumpas Baltųjų rūmų balkone nusiima kaukę, pozuoja nuotraukoms ir vėl iškelia nykštį į viršų. Tada jis apsisuka ir be kaukės žengia į Baltuosius rūmus.


Vaizdo įraše prezidentas sako: „Neleiskite virusui dominuoti. Nebijokite jo. Mes vėl einame dirbti. Mes eisime į priekį. Neleiskite jam dominuoti savo gyvenime. Išeikite, būkite atsargūs“. JAV, anot prezidento, turi „geriausius medikamentus pasaulyje“. Netrukus bus sukurta ir vakcina, žadėjo jis. Jis pats esą jaučiasi „gerai“. „Galbūt esu atsparus, aš to ne žinau“, - pridūrė D. Trumpas.

REKLAMA


D. Trumpo gydytojai prieš tai žiniasklaidai pareiškė, kad prezidentas dar nėra visiškai atsigavęs. Tačiau jis esą atitinka kriterijus, kad galėtų būti išleistas iš ligoninės ir tęstų gydymą Baltuosiuose rūmuose. D. Trumpas, anot medikų, daugiau kaip 72 valandas nekarščiuoja, deguonies kiekis jo kraujyje yra normalus. Gydytojai vengė atsakyti į žurnalistų klausimus apie galimus ligos padarinius plaučiams. Taip pat liko neatsakyta, kada prieš penktadienį paguldant D. Trumpą į ligoninę paskutinis jo testas buvo neigiamas. Taip pat neaišku, kiek laiko prezidentas liks karantine.


D. Trumpas ketina dalyvauti antruosiuose TV debatuose su J. Bidenu


JAV prezidentas Donaldas Trumpas, nepaisydamas to, jog serga Covid-19, ketina dalyvauti antruosiuose TV debatuose su savo konkurentu Joe Bidenu kitą savaitę. „Prezidentas ketina dalyvauti debatuose“, - pirmadienį TV stočiai „Fox News“ sakė jo rinkimų kampanijos atstovas Timas Murtaughas.

REKLAMA


Antrieji iš trejų planuojamų debatų tarp D. Trumpo ir J. Bideno numatyti spalio 15 dieną. Šį kartą kandidatai turėtų atsakinėti į rinkėjų klausimus.


J. Bideno atstovai jau praėjusiomis dienomis pabrėžė, kad buvęs viceprezidentas tikisi D. Trumpo dalyvavimo. Kartu J. Bidenas neseniai pareiškė, kad jis kliausis ekspertų nuomone  debatų klausimu. „Jei mokslininkai pasakys, kad tai yra saugu, kad atstumai yra saugūs, tai viskas gerai, galvoju, - teigė J. Bidenas. – Aš darysiu taip, kaip pasakys ekspertai“.


Jau trečiadienį Solt Leik Sityje (Jutos valstijoje) numatyti TV debatai tarp kandidatų į viceprezidentus. Demokratę Kamalą Harris ir respublikoną Mike‘ą Pence‘ą juose skirs organinio stiklo plokštė – taip tikimasi sumažinti užsikrėtimo riziką.


Žurnalas „Politico“ rašo, jog už debatų organizavimą atsakinga komisija sutiko, kad kandidatus skirtų stiklo pertvara. Šią priemonę parėmė ir Klivlendo klinika, kuriai tenka atsakomybė dėl atsargumo priemonių per TV debatus. Pasak „Politico“, atstumas tarp M. Pence‘o ir K. Harris per debatus bus padidintas iki keturių metrų.


Anot pranešimų, K. Harris pasisakė už organinio stiklo pertvarą, tuo tarpu M. Pence‘o komanda buvo prieš. „Jei senatorė K. Harris nori tvirtovės aplink save, tai prašom“, - sakė M. Pence‘o atstovė Katie Miller.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)