Kinija užsienio kritikams: Honkongo įstatymai – ne jūsų reikalas

Kinija užsienio kritikams: Honkongo įstatymai – ne jūsų reikalas


Kinija griežtai atmetė tarptautinės bendruomenės kritiką dėl kontroversiškai vertinamo naujojo Honkongo nacionalinio saugumo įstatymo ir pareiškė, kad kitos šalys turėtų nekišti savo nosies į Honkongo reikalus.


Vakarų valstybės ir kritikai perspėjo, kad naujasis įstatymas apribos Honkongo laisves ir pažeis „Vienos šalies, dviejų sistemų“ valdymo principą, pagal kurį Honkongo gyventojams užtikrinamos laisvės, kurios yra neprieinamos žemyninės Kinijos gyventojams.


Vis dėlto, Pekino pareigūnai atrėmė kritiką.


„Koks jūsų reikalas? Tai ne jūsų reikalas“, – sakė Kinijos Valstybės tarybos Honkongo ir Makao reikalų biuro atstovas Zhangas Xiaomingas.


Pareigūnai tvirtino, kad prieš priimant įstatymą konsultuotasi su Honkongo visuomene, ir atmetė kritiką, esą Kinija pažeidžia Honkongo autonomiją.


„Jei mes norėtume tik vienos šalies, vienos sistemos, tai būtų paprasta. Mes galime įvesti baudžiamąją teisę, baudžiamojo proceso teisę, nacionalinio saugumo įstatymą ir kitus nacionalinius įstatymus Honkonge.

REKLAMA


Kodėl mes turėtume dėti tiek pastangų, kad suformuluotume Honkongui pritaikytą nacionalinio saugumo įstatymą?“ – klausė Zhanas Xiaomingas.


Jis taip pat pasipiktino galimomis kitų šalių sankcijomis Kinijai dėl šio įstatymo.


„Kas dėl kai kurių šalių, sakančių, kad jos įves griežtas sankcijas kai kuriems Kinijos pareigūnams, manau, kad tai yra banditų logika“, – sakė jis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)