Vokietija kelionių į visą pasaulį apribojimus ketina pratęsti iki birželio vidurio

Vokietija kelionių į visą pasaulį apribojimus ketina pratęsti iki birželio vidurio


Vokietijos vyriausybė sieks pratęsti rekomendaciją nekeliauti iki birželio vidurio, skelbiama žurnale „Spiegel“.


Užsienio reikalų ministerija pateikė siūlymo projektą, kurį prieš trečiadenį vyksiantį Kabineto susitikimą jau pasirašė ministrai, praneša „Spiegel“.


Rekomendacija nekeliauti buvo priimta pasaulį apėmus COVID-19 pandemijai, dėl kurios atšaukta didžioji dalis tarptautinių skrydžių, uždarytos šalių sienos, daugelyje valstybių priimti karantino apribojimai.


Projekte teigiama, kad ministrų kabinetas rekomendaciją nekeliauti pratęs neterminuotam laikotarpiui, tačiau ši rekomendacija nebus atšaukiama bent jau iki birželio 14 d., teigiama „Spiegel“. Sprendimus pareigūnai priims įvertindami esamą situaciją ir bendradarbiaudami su kitomis ES kaimynėmis.


Dėl šios priežasties daugumos žmonių atostogų planai vis dar kybo ant plauko – vasaros atostogos visose Vokietijos žemėse prasideda jau antroje birželio pusėje.


Skelbdama šią rekomendaciją, kuria pareigūnai ragina vengti bet kokių kelionių į užsienį, Vokietijos užsienio reikalų ministerija siekia dar labiau sumažinti koronaviuso plitimą ir Vokietijos turistams padėti neužstrigti užsienyje.


Turizmas Vokietijos viduje šiuo metu yra taip pat uždraustas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)