PSO vadovas: dar toli gražu iki pandemijos pabaigos

PSO vadovas: dar toli gražu iki pandemijos pabaigos


Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas pirmadienį įspėjo, kad naujojo koronaviruso pandemija dar toli gražu nesibaigė. Vadovas pridūrė esąs „giliai susirūpinęs“ dėl įprastų sveikatos priežiūros paslaugų teikimo sutrikimų padarinių, ypač vaikams, skelbia „Reuters“.


„Pandemija dar toli gražu nesibaigė“, – teigė PSO generalinis direktorius.


Pasak T. A. Ghebreyesuso, organizacijai nerimą kelią didėjimo tendencijos Afrikoje, Rytų Europoje, Lotynų Amerikoje ir kai kuriose Azijos šalyse.


„Mūsų laukia ilgas kelias ir daug darbo“, – pabrėžė jis.


Generalinis sekretorius taip pat pabrėžė, kad 21 šalis pranešė apie skiepų nuo kitų ligų trūkumą, o tai susiję su sienų apribojimais, įvestais dėl koronaviruso pandemijos.


„Užsachario Afrikoje gali padvigubėti maliarijos atvejų. Tai neturi atsitikti, dirbame su šalimis, kad jas paremtume“, – sakė vadovas.


PSO vadovas: pasaulis turėjo mūsų klausytis


Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) sukritikavo tarptautinę bendruomenę dėl pavėluotos reakcijos į naujojo koronaviruso plitimą. „Pasaulis turėjo įdėmiai klausytis PSO, nes globali ekstremali padėtis buvo paskelbta sausio 30 dieną“, - pirmadienį Ženevoje pareiškė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas. Tačiau jo organizacija negalėjo priversti šalių laikytis PSO rekomendacijų, pridūrė jis.


Kai PSO paskelbė aukščiausią pavojaus laipsnį, už Kinijos ribų būta tik 82 infekcijos atvejų ir nė vienos mirties, pabrėžė T. A. Ghebreyesusas. Prieš tai įvairios pusės kaltino PSO per vėlai reagavus į viruso proveržį Kinijoje. Ypač smarkios kritikos ji sulaukė iš JAV prezidento Donaldo Trumpo, kuris nutraukė organizacijos finansavimą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)