Kinijoje mirčių nuo koronaviruso skaičius buvo didesnis nei skelbta

Kinijoje mirčių nuo koronaviruso skaičius buvo didesnis nei skelbta


Kinijos Hubėjaus provincijos sostinės Uhano tarnybos penktadienį patikslino šiame mieste nuo COVID-19 mirusių žmonių skaičių. Dabar jis 50 proc. didesnis. Didėjant pasaulio šalių abejonėms dėl Kinijos skaidrumo, Uhano tarnybos pabrėžė: apie daugumą tik dabar į statistiką įtrauktų mirties atvejų pranešta klaidingai arba iš viso nepranešta.


Socialiniuose tinkluose miesto valdžia paskelbė prie bendro mirčių Uhane skaičiaus pridedanti dar 1 290 atvejų. Po šio pranešimo COVID-19 aukų skaičius Uhane išaugo iki 3 869. Bendras mirčių skaičius Kinijoje taip pat padidėjo beveik 39 proc., dabar jis siekia 4 632.


Kinijai šiuo metu tenka susidurti su vis didesniu Vakarų šalių spaudimu dėl tam tikrų su koronavirusu susijusių klausimų. Abejojama Kinijos skaidrumu skelbiant statistiką, tikrinama, ar virusas nebuvo sukurtas laboratorijoje. Aršiausiai Kiniją puolanti valstybė yra JAV.


Kinija teigė, kad virusas pirmiausia išplito Uhano turguje, kuriame buvo parduodama egzotinių laukinių gyvūnų mėsa.


Uhano epidemijų prevencijos ir kontrolės tarnyba nurodė keletą priežasčių, kodėl dabar paskelbti atvejai buvo pražiopsoti anksčiau. Pareigūnai tvirtino, kad, pirma, medikai turėjo per daug krūvio, antra, Uhane nebuvo atliekama pakankamai tyrimų dėl COVID-19 – pacientai mirdavo namuose, todėl pareigūnai šių atvejų neįtraukdavo į oficialią statistiką.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)