76 dienų pragaras baigėsi: pirminis pandemijos židinys vėl stojasi ant kojų

76 dienų pragaras baigėsi: pirminis pandemijos židinys vėl stojasi ant kojų


Kinijos Uhano mieste, kuriame pernai gruodį prasidėjo naujojo koronaviruso protrūkis, trečiadienį buvo panaikintas 76 dienas galiojęs draudimas išvykti.


Siekiant pažaboti naujojo koronaviruso protrūkį, 11 mln. gyventojų turintis Uhanas sausio 23 d. buvo uždarytas ir atskirtas nuo išorinio pasaulio, uždrausta atvykti į miestą ir išvykti iš jo.


Kaip praneša CNN, nuo trečiadienio – praėjus 76 dienoms po miesto uždarymo – Uhanas atsidarė, sveikiems gyventojams ir miesto lankytojams galiausiai leista išvykti iš Uhano, atnaujintas traukinių eismas, atidaryti greitkeliai ir atnaujinti skrydžiai. Tačiau mieste išlieka galioti kai kurie dėl koronaviruso įvesti apribojimai, o pareigūnai įspėja, kad kornaviruso grėsmė dar toli gražu neišnyko.


Per kelias valandas nuo to laiko, kai buvo panaikintas draudimas išvykti iš Uhano, iš miesto išvyko maždaug 65 tūkst. žmonių.


Uhano miesto atidarymas suvokiamas kaip svarbus žingsnis Kinijos kovoje su koronavirusine infekcija (COVID-19). Pastarosiomis savaitėmis Kinijoje beveik neužfiksuota vietinio perdavimo koronaviruso atvejų, tačiau nerimą kelia įvežtiniai ir besimptomiai atvejai.

REKLAMA


Iš daugiau kaip 80 tūkst. oficialiai Kinijoje patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu atvejų 50 tūkst. užfiksuoti Uhane. Šalyje nuo koronaviruso infekcijos iš viso mirė 3 331 žmogus, daugiau kaip 2 500 iš jų mirė Uhane.


Nors Kinija pamažu atsigauna po koronaviruso protrūkio, padėtis išlieka sudėtinga kitose pasaulio dalyse.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)