„Boeing“ atidėjo planuojamą „737 Max“ skrydžių atnaujinimo datą

„Boeing“ atidėjo planuojamą „737 Max“ skrydžių atnaujinimo datą


JAV aviacijos milžinė „Boeing“ oficialiai atidėjo planuojamą liūdnai pagarsėjusio lainerio „737 Max“ skrydžių atnaujinimą. Bendrovė paskelbė nesitikinti, kad sulauks reguliuotojų leidimo „737 Max“ skrydžiams iki 2020-ųjų vidurio.


„Boeing“ pranešė savo klientams ir tiekėjams, „kad šiuo metu planuojame, jog „737 Max“ skrydžiai prasidės 2020 m. viduryje“.


Prieš pat oficialų pranešimą žiniasklaidoje pasirodė šaltinių informacija apie „Boeing 737 Max“ skrydžių atnaujinimo datos atidėjimą, o „Boeing“ akcijos smuko daugiau nei 5 proc. Prekyba bendrovės akcijomis buvo trumpam sustabdyta, o po oficialaus pranešimo akcijomis vėl pradėta prekiauti.


„Boeing 737 Max“ skrydžiai draudžiami nuo pernai kovo, po dviejų šio modelio lėktuvo katastrofų Indonezijoje ir Etiopijoje, per kurias žuvo iš viso 346 žmonės.


Anksčiau „Boeing“ skelbė apie „737 Max“ skrydžių atnaujinimą dar pernai, tačiau šio tikslo įgyvendinti nepavyko. 2020-ųjų vidurys yra vėlesnė data nei tikėjosi dauguma analitikų, kurie taip pat mano, kad šis „Boeing“ paskelbtas terminas gali būti dar kartą atidėtas.

REKLAMA


Federalinė aviacijos administracija (FAA) yra viešai sukritikavusi „Boeing“ už agresyvų „737 Max“ skrydžių atnaujinimo terminų iškėlimą. Bendrovė esą taip siekia paspausti reguliuotojus, kad šie kuo greičiau leistų atnaujinti lėktuvo skrydžius.


Po „Boeing“ pranešimo FAA atstovas pakartojo, kad reguliuotojai neturi nustatyto termino, iki kada „737 Max“ turi būti suteikta skrydžių sertifikatas.


„Tęsiame darbą su kitais saugumo reguliuotojais, kad įvertintume „Boeing“ darbą tuo metu, kai įmonė atlieka būtinus saugumo vertinimus ir sprendžia per bandymus iškilusius klausimus“, – teigiama FAA pranešime.


„Boeing“ teigimu, paskelbta data „pasirinkta atsižvelgiant į kruopštų reguliuotojų tikrinimą, kurį jie atlieka kiekviename vertinimo žingsnyje“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)