Į žemę grįžo pirmasis Jungtinių Arabų Emyratų astronautas

Į žemę grįžo pirmasis Jungtinių Arabų Emyratų astronautas


Trijų žmonių įgula, tarp kurių – pirmasis JAE astronautas, ketvirtadienį saugiai nusileido ant žemės, pranešė Rusijos kosmoso agentūra „Roscosmos“.


Kartu su NASA astronautu Nicku Hague ir „Roscosmos“ astronautu Aleksėjumi Ovčininu, Jungtinių Arabų Emyratų astronautas Hassa al-Mansuris Kazachstano stepėse nusileido 10 val. 59 min. Grinvičo laiku (13 val. 59 min. Lietuvos laiku). „Įgula po nusileidimo jaučiasi gerai“, – teigė agentūra „Roscosmos“.


N.Hague ir A.Ovčininas baigė 203 dienas trukusią misiją, o H.al-Mansurio misija truko vos 8 dienas. Nepaisant to, JAE kosmonautu labai didžiuojasi.


Šią misiją tviteryje pagyrė Abu Dabio princas šeichas Mohamedas bin Zayedas al-Nahyanas. „Sveikinu JAE žmones su šiuo istoriniu pasiekimu. Bus išpildyta mūsų ambicija pasiekti Marsą“, – rašė jis, kalbėdamas apie JAE norą 2021-aisiais į Marsą paleisti nepilotuojamą zondą.


H.al-Mansuris misijos metu buvo aktyvus savo tviterio paskyroje, kurioje dalinosi įvairiomis nuotraukomis. „Grįžtu apimtas baimės ir pasididžiavimo. Tai – dar ne pabaiga“, – kalbėjo jis.


JAE kosmonautas į TKS skrido kaip kosmoso programos dalyvis – apibrėžimas taikomas ne profesionaliems astronautams, kosmose praleidžiantiems trumpą laiko tarpą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)