Žingeidiems moksleiviams – Išmanioji diena

Žingeidiems moksleiviams – Išmanioji diena


„Išmanioji diena“ – tai jau ketvirtus metus vyksiantis nemokamas konkursas 9-12 klasių moksleiviams! Mokslo populiarinimu misija apsiginklavusio konkurso komanda šiais metais spalio 10 dieną vėl pažers naujų bei galvą priversiančių pasukti klausimų rinkinį!


Nuo 2014 metų gyvuojantis konkursas „Išmanioji diena“ yra pirmasis ir unikalus tokio tipo konkursas Lietuvoje! Šis tarpdisciplininis, internete vyksiantis mokslo iššūkis iš mokinių pareikalaus ne enciklopedinių žinių, o gebėjimo mąstyti ir pasinaudojant mokykloje įgytomis žiniomis išmaniai spręsti pateiktas problemas.


„Išmanioji Diena“ bėga nuo pasenusio žinių patikrinimo konkurso formato ir skatina moksleivius domėtis STEM (tiksliaisiais bei technologiniais) mokslais bei pajusti atradimo džiaugsmą.


Vienas iš pagrindinių konkurso pranašumų – užduotys iš 7 mokslų kategorijų: matematikos, informatikos, fizikos, chemijos, biologijos ir ekonomikos, bei bendrojo išsilavinimo.


Šiuo atveju moksleiviai ne tik rungtyniauja tarpusavyje, bet ir palygina skirtingose disciplinose sukauptas žinias bei gebėjimus.

REKLAMA


Po konkurso sistemoje dalyviai galės matyti savo surinktus taškus, teisingus ir klaidingus atsakymus, palyginti savo surinktus taškus su mokyklos, rajono, miesto ar net visos Lietuvos vidurkiais.


Atsakymai į dažniausiai užduodamus klausimus:


KAS GALI DALYVAUTI? Visi 9-12 klasių moksleiviai.


KUR VYSKS KONKURSAS? Internete.


DALYVIO MOKESTIS? Dalyvavimas nemokamas.


KUR REGISTRUOTIS? http://ismaniojidiena.lt


KADA VYKS KONKURSAS? Spalio 10 dieną, 9-15 val.


BAIGIAMASIS RENGINYS. Spalio 26 dieną, Vilniuje (daugiau informacijos jau netrukus).


Partnerių informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)