Pamatykite: UNICEF Metų nuotraukoje - berniukas iš Togo

Pamatykite: UNICEF Metų nuotraukoje - berniukas iš Togo


UNICEF išrinko Metų nuotrauką, kurioje įamžintas berniukas iš Togo. Ispanų fotografas Antonio Aragonas Renuncio šia nuotrauka parodo vaikų drąsą ir optimizmą, nepaisant sunkiausių gyvenimo sąlygų, ketvirtadienį Berlyne pareiškė JT Vaikų fondas.


Antroji vieta atiteko iš Bangladešo kilusios Turjoy Chowdhury nuotraukai: joje matyti be pilietybės gimęs kūdikis nuo smurto gimtajame Mianmare pabėgusių rohinjų stovykloje. Trečia vieta skirta Izraelio fotografės Rinos Castelnuovo reportažui apie palestiniečių berniuką iš Gazos Ruožo.



Nuotrauka nugalėtoja atkreipia dėmesį į problemą: Vakarų Afrikoje neįgalūs vaikai, anot UNICEF, neretai yra atstumiami savo šeimų ar net kankinami. Jie randa prieglobstį viename centre Šiaurės Toge.


UNICEF globėja Elke Büdenbender pabrėžė, kad mažo berniuko su kojų protezais nuotrauka, be kita ko, pasakoja apie viltį, su kuria jis gyvena savo gyvenimą - nepaisant skurdo ir diskriminacijos.


„Jo žvilgsnis mums sako: padėkite, kad kiekvienas vaikas gyvenime gautų šansą“, - kalbėjo Vokietijos prezidento Franko Walterio Steinmeierio žmona.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>