Sukritikavo JAV dėl paramos Ukrainai marinavimo: vėliau kurs filmus, kaip gelbsti žmoniją

Sukritikavo JAV dėl paramos Ukrainai marinavimo: vėliau kurs filmus, kaip gelbsti žmoniją


Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas pareiškė, kad visos Ukrainai perduotos oro gynybos sistemos „Patriot“ buvo arba iš Vokietijos, arba gautos su Vokietijos pagalba. Tuo pačiu jis sukritikavo JAV dėl delsimo skirti paramą Ukrainai, taip pat ir „Patriot“ sistemas.


„Labai ačiū būtent Vokietijai. Ji pakeitė visą savo požiūrio tiek į Rusiją, tiek į šį karą paradigmą. Ir per pastaruosius metus ji smarkiai padidino savo karinės pagalbos paketus“, - sakė M. Podoliakas interviu „24-ajam kanalui“, praneša UNIAN.


Anot pareigūno, Vokietija supranta, kad reikia dar labiau uždaryti Ukrainos dangų.


„Viena Vokietija negali to padaryti, turint omenyje raketų ir bepiločių orlaivių, kuriuos Rusija naudoja šiame kare, skaičių ir teritorijos, kurią reikia ginti, dydį. Ir civilinės ar kritinės infrastruktūros objektų skaičių. Tačiau Vokietija, noriu dar kartą pabrėžti, gerokai padidino savo biudžetus. Šiandien ji, mano nuomone, atlieka lyderės vaidmenį, uždarydama dangų Ukrainoje. Bet ji viena to neįstengs padaryti. Kaip ir kitos šalys, kurios turi kur kas mažiau galimybių perduoti mums priešraketinės gynybos sistemų. Turiu omenyje Šiaurės Europos šalis. Jos kur kas mažesnės pagal išteklius, kariniu požiūriu, mažesnės geografiniu požiūriu ir t. t.“, - sakė M. Podoliakas.

REKLAMA


Jis pažymėjo, kad šalis, kuri turi daug tokių sistemų, šiandien diskutuoja „labai svarbiomis“ vidaus darbotvarkės temomis.


„Kažkoks karas Ukrainoje... Tai tikriausiai turi kelti nerimą kitiems? Jų tai neturi jaudinti. O kaip su reputacija? Vėliau jie Holivude sukurs kelias dešimtis filmų, kaip gelbsti žmoniją. Ir viskas bus paprasčiau“, - pridūrė Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas.


Kaip anksčiau pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba, Ukrainai reikia papildomų oro gynybos sistemų, ir visame pasaulyje ji surado apie 100 „Patriot“ baterijų, kurias būtų galima naudoti. Tačiau kai kurios šalys priešinasi net vienos iš savo sistemų perdavimui Ukrainai.


Viena „Patriot“ baterija kainuoja 1 mlrd. dolerių. Praėjusią vasarą Kyjivas gavo pirmąsias baterijas. Tačiau tų trijų, kurias šiuo metu turi Ukraina, nepakanka, kad visa šalis būtų apginta nuo galingų Rusijos oro atakų.


UNIAN, ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)