Represijas tęsianti Kinija uždarė 34 tūkst. internetinių paskyrų už tariamą gandų skleidimą

Represijas tęsianti Kinija uždarė 34 tūkst. internetinių paskyrų už tariamą gandų skleidimą


Kinijos policija, tęsdama balandžio mėnesį pradėtas represijas, uždarė 34 000 internetinių paskyrų ir nubaudė daugiau kaip 6 300 žmonių už tariamą gandų skleidimą.


Kinijos internetą griežtai kontroliuoja valdančioji Komunistų partija, o plačiai paplitusi socialinės žiniasklaidos cenzūra, kuri tariamai skirta socialiniam stabilumui apsaugoti, dažnai naudojama neigiamoms naujienoms ar kritiškiems pranešimams užgniaužti.


Policija „griežtai užkardė neteisėtą ir nusikalstamą veiklą, pavyzdžiui, melagingos informacijos apie policiją, epidemijas, pavojus ir nelaimes kūrimą“, penktadienį pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.


„Iki šiol viešojo saugumo institucijos visoje šalyje ištyrė daugiau kaip 4 800 internetinių gandų skleidimo atvejų, išaiškino ir pagal įstatymus nubaudė daugiau kaip 6 300 gandus skleidusių asmenų ir uždarė 34 000 neteisėtų paskyrų“, – pranešė CCTV, nepatikslindamas, kokios ir kieno tai buvo paskyros.


Taip pat, CCTV teigimu, nuo balandžio mėnesio, kai prasidėjo „Švaraus tinklo“ kampanija, policija ištrynė 27 000 įrašus ir užblokavo daugiau kaip 500 socialinių tinklų paskyrų dėl tariamo kibernetinio priekabiavimo.


Be to, pasak CCTV, policija 2024 metus paskelbė „ypatingų kovos su internetiniais gandais veiksmų metais“.


AFP inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)