V. Zelenskis: artėjant žiemai, karas įžengia į naują etapą

EPA-ELTA nuotr.


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sako, kad Rusijos karas prieš jo šalį dėl artėjančios žiemos pereina į naują etapą. Žiema gali apsunkinti padėtį fronte, pareiškė jis interviu naujienų agentūrai AP. Tačiau Ukraina, anot V. Zelenskio, nepasiduos.


Paklaustas, ar yra patenkintas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimu, prezidentas teigė: „Žiūrėkite, mes nesitraukiame, aš esu patenkintas. Mes kovojame su antra didžiausia pasaulio kariuomene, esu patenkintas“.


Tačiau kartu V. Zelenskis pridūrė: „Mes netenkame žmonių, aš nesu patenkintas. Mes negavome ginklų, kurių norėjome – negaliu būti patenkintas, tačiau negaliu ir pernelyg skųstis“.


„Norėjome greitesnių rezultatų. Deja, šiuo požiūriu norimų rezultatų nepasiekėme. Ir tai faktas“, – kalbėjo V. Zelenskis.


Anot jo, Ukraina negavo pakankamai ginklų iš sąjungininkų. Tai neleidžia ukrainiečių pajėgoms greitai veržtis į priekį.


V. Zelenskis interviu pareiškė susirūpinimą, kad Izraelio ir „Hamas“ karas gali nukreipti Vakarų dėmesį nuo karo Ukrainoje. Ribotas biudžetas ir konkuruojančios politinės darbotvarkės esą gali paveikti Vakarų karinės pagalbos Kyjivui srautus.


„Jei šiandien dėl pagalbos, ginklų ir finansavimo trūkumo nebus galima atsilaikyti, tai reikštų, kad Rusija tikriausiai įžengs į NATO šalis. Ir tada kovos amerikiečių vaikai“, – pažymėjo prezidentas.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)