V. Zelenskis: dabar ne metas rinkimams

EPA-ELTA nuotr.


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad dabar nėra tinkamas metas rengtis rinkimams, o būtina sutelkti dėmesį į kovą su įsibrovėliais iš Rusijos.


„Valstybės išgalių, biudžeto lėšų, mūsų dėmesio ir emocijų išteklių, mūsų pastangų – viso to reikia mūsų pergalei“, – sakė V. Zelenskis. Reikia panaudoti visus išteklius, kad Ukraina taptų stipresnė, pabrėžė jis.


„Visi girdime, ką reikia pakeisti pačiose gynybos pajėgose: tai susiję su daugeliu perteklinių procedūrų, daugybe sunkumų, su kuriais susiduria mūsų kariai. Perkėlimu, mokymu, aprūpinimu. Užduočių yra daug. Visos atitinkamos struktūros turi su tuo dorotis, neeikvodamos energijos ir pastangų niekam kitam“, – kalbėjo V. Zelenskis.


Pasak Ukrainos prezidento, dabar ne laikas didelėms šventėms ar kitiems begėdiškiems dalykams, nepriimtiniems karo metu. Prezidentas sakė, kad kariuomenėje vyrauja visiškai kitokie jausmai: skausmas, praradimai, kova, bet yra ir laimėjimų. „Visi suprantame, kad dabar, karo metu, kai yra tiek iššūkių, visiškai neatsakinga lengvabūdiškai ir žaismingai mesti visuomenei rinkimų temą“, – sakė jis.

REKLAMA


Prezidento žodžiais, politinius ginčus reikia atidėti ir vieningai dirbti, kad nebūtų vietos konfliktams ir kieno nors žaidimui prieš Ukrainą. V. Zelenskis paragino „rūpintis savo šalimi lygiai taip pat, kaip vasario 24-ąją, ją ginti, naikinti okupantus, kovoti už Ukrainos laisvę, dabar įgyjamą mūšiuose už Ukrainą“.


UKRINFORM inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)